TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

We Butter The Bread With Butter - Das Album

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, септември 13, 2021 0 коментара

ЖАНР: Deathcore/Electronic
ОТ/Д: Германия | 24.09.2021
ЛЕЙБЪЛ: AFM
ОТНЕМА: ~41 минути

We Butter The Bread With Butter преминаха през доста промени в кариерата си. След редица рокади в състава групата отново е в оригиналния си дуо формат и залага на класическия си стил... но и на нещо повече.

От трите пуснати сингъла стана ясно, че WBTBWB искат да напомнят, че са фън група и не се взимат насериозно. Типичният и често подценяван германски хумор се завърна с пълна сила заедно с Тоби, който си е абсолютен комик. Макар и забавна обаче, музиката на WBTBWB е все така мощна и стабилна както в началото на кариерата им, че дори и няколко идеи по-подредена. "Dreh auf!" и "20 kmh" блестят със супер мощни електронизирани брейкдауни, но и с наистина забавни видеоклипове. Последните хванаха очите и ушите на реакт ютубърите (явно и това е професия сега) и групата стана по-популярна от всякога.

Въпросните сингли, редом с простичката, но силна "N!CE" (в която има чуден бъзик с мъмбъл рапърите) са в началото на албума, което за мен значеше, че слушането на "Das Album" започва от трак №5. Това е "Schreibwarenfachverkäufer", което май би трябвало да рече "продавач в канцелария". Парчето няма хитовия потенциал на синглите, но се вписва добре в цялата картинка, необходима за отговор на въпроса "как звучат WBTBWB през 2021 година". "Läuft" пък е може би най-объркващата песен в албума. Тя започва малко като песен на Scooter, продължава с агресивен, почти пънкарски куплет, рязко преминава в брейкдаун, спира и изведнъж се превръща в gabber или hardstyle парче. Всичко това преминава в нов брейкдаун с високи крясъци иии край. Сериозно, объркан съм.

С "Jump 'n' Run" обаче си идваме на думата! Всичко започва с електронен бийт с елементи на 8-битова електроника (очевидна препретка към jump n run игрите), след това идва супер зарибяващ електронен лийд и част с бластбийтове. Тези елементи се въртят, докато не дойде време за кратък, но опустошителен брейкдаун с дълбоки грухтежи. Още ненарадвал се на парчето, за ушите ме хвана "Sprich sie einfach an", която е може би най-голямата изненада в албума. Песента започва като мрачен рап и след няма и минута включва нов бъзик с мъмбъл рапа, който дори не мога да опиша - трябва да го чуете! "Sprich sie einfach an" еволюира постепенно, докато не се включат здравите китари и екстремните вокали. Сериозно, ако WBTBWB издадат рап албум с песни като тази - ще го слушам с кеф.

За да ни напомнят, че WBTBWB все пак са доста тежка група, Тоби и Марсел вмъкват тук "Meine Finger sind zu klein". В нея има някакъв опит за мелодичен припев, но е спорно колко точно е мелодичен. "Piks mich" пък звучи малко като продължение на "20 kmh", защото има доста сходен саунд. Основната разлика е, че тук има много отчетлив мелодичен припев, силно контрастиращ с основните електро деткор куплети и най-вече с тлъстия, бавен, пълен с брутални грухтежи брейкдаун. "Metal" започва като типичен за групата трак, но от време на време преминава в блек метъл. И тук брейкдаунът е смазващо добър, та мога само да си представям как ще се кефят ютуб реактърите.

Към финала ни насочва "Angriff der Dönerteller", което, доколкото разбирам, е парче на тема дюнери и влиза в графата "типични". Съвсем на финала пък идва подобаващо озаглавената "Letzter Song" ("Последна песен"). Тя е по-скоро един малък епичен метълкор трак, сравнително нетипичен за WBTBWB и играе ролята на нещо като аутро.

Нямах намерение да правя track by track ревю, но когато почти всеки трак е различен от всички други - няма как. Пък и вече толкова рядко имам време за ревюта, че исках да дам максимално внимание на WBTBWB, които с времето се превърнаха в една от любимите ми групи. Вярно, не всеки трак в "Das Album" успя да ме грабне, но тези, които го направиха, се въртят по няколко пъти на ден в плейлиста ми, без майтап. "Das Album" е всичко, което феновете очакват, че и малко отгоре. А ако групата е нова за вас - задължително слушайте без каквито и да е очаквания (освен тези, зададени от това ревю, разбира се), за да не се объркате съвсем какво се случва.

- Testset
8/10
 


0 Response for the "We Butter The Bread With Butter - Das Album"