TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Sepultura - Sepulquarta

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, август 05, 2021 0 коментара

ЖАНР: Thrash/Groove Metal
ОТ/Д: Бразилия | 13.08.2021
ЛЕЙБЪЛ: Nuclear Blast
ОТНЕМА: ~61 минути

Да изясним няколко неща набързо. Първо - не съм от хората, които не могат да превъзмогнат смяната на вокалист. Преглътнах я при Helloween, преглътнах я при Amaranthe, случвало се е с много групи, жив съм, още ги харесвам. При Sepultura обаче вече 25 години не виждам смисъл от съществуването на групата в този ѝ вид. Нищо против Дерик Грийн, но откакто Макс Кавалера не е в групата, Seputlura буквално не са издали и един запомнящ се албум. Къде ти - един запомнящ се трак. Кога последно чухте някой да казва, че отива на концерт на Sepultura, за да чуе "Enough Said"? И аз така си помислих.

Не казвам, че гледам на Макс като на някакво божество. Даже напротив. След едно гостуване на Soulfly близо до летището, където в бекстейджа миришеше на клошар, пиян на мотика и с дъх на разложено куче - нямам намерение да го боготворя. Но той беше Sepultura. Той и брат му, от мен да мине. Оттам нататък - скука и безидейност, братче, не е истина.

Всичко това не значи, че "Sepulquarta" е лош албум. Въпреки това обаче той е много лош албум.

Първо помислих, че Nuclear Blast са ми пратили суровите демо записи по погрешка, но не, това е. После се оказа, че това е полулайв албум (като от Zoom среща) с лошо качество. Who asked for this, сериозно? Врътката е, че в песните има гост-музиканти, но не си личи много. Кажете честно - щяхте ли да разберете, че Дейвид Елофсон (наскоро уволнен от Megadeth) свири на бас в автокавъра на "Territory"? Къде ти, Мат Хийфи е някъде в "Slave New World", но иди разбери къде точно. Фил Кемпбъл пък е някъде из "Orgasmatron". Devin Townsend спасява донякъде "Mask".

Звукът в албума е толкова умопомрачително лош, че всичко звучи като един голям джем сешън. Първи опит с онлайн свирене, пък каквото стане. Подобно нещо бива за стрийм в Twitch или YouTube, но чак пък албум? Един албум, пък бил той и лайв, все пак минава през някаква обработка, мастеринг, туй-онуй. Тук няма следи от подобен процес. Барабаните кънтят и пукат, вокалите едва се чуват, китарите бъркат рифове... каквато кочина се е случила в Zoom, това е качеството в албума. Ще направя следното сравнение - нали знаете как като сте на среща в Zoom и качеството на камерите на някои хора е отвратително? Е, този албум на Sepultura е еквивалентът на това качество на картината спрямо живата среща или поне HD картината.

Пандемията не оправдава издаването на... това. Просто пореден опит да се издои нещо от класиките, които 25 години по-късно все още са единствената причина някой да ходи на концертите на Sepultura.

- Undepth
2/10
 


0 Response for the "Sepultura - Sepulquarta"