TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

 • About TMB

  BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

  ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

  [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Victorius - Dinosaur Warfare 2: The Great Ninja War

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юни 22, 2022 2 коментара

ЖАНР: Melodic Power Metal
ОТ/Д: Германия | 24.06.2022
ЛЕЙБЪЛ: Napalm Records
ОТНЕМА: ~46 минути

То бива пауър, бива чийз, бива нърдщина, но Victorius просто вдигат съвсем нивото с "Dinosaur Warfare, Part II: The Great Ninja War". Аз обаче нямам абсолютно нищо против чийзи пауър метъла, иначе нямаше дори в момента да съм с тениска на Gloryhammer и да си чакам тениската на Beast In Black. Затова и Victorius са ми просто тамън.

Признавам, че не съм 100% сигурен за какво става дума в албума и не съм чел прес релийзи (мързелива работа, пу). Само знам, че има динозаври, магия, дракони и ядрени робо-нинджи. Това ми стига, за да знам, че искам още. А музиката звучи точно така, както би трябвало да звучи един албум, в който става дума за динозаври, магия, дракони и ядрени робо-нинджи. Изобщо, "Dinosaur Warfare, Part II: The Great Ninja War" е като надъхващ opening theme за японско mecha аниме от 1987-а. И това е жестоко.

Не усещам нужда да навлизам в дълбочина в track-by-track ревю, затова само ще отбележа няколко неща. Най-напред, цялата музика на Victorius е в духа на най-добрите пауър метъл традиции, с изобилие от богати сола и намигвания към пауър метъл легендите от 90-те. Накратко - представете си смесица от Gloryhammer, Blind Guardian и Mighty Morphin Power Rangers и горе-долу ще ви стане ясно какво правят Victorius. 

Песни като "Mighty Magic Mammoth", "Jurassic Jetfighters", "Dinos ans Dragons", "God of Roar" и "Triceps Ceratops" са фрашкани с толкова много енергия и зарибяващи мелодии, че ми иде да избухна в неадекватно куфеене на възможно най-неподходящите места (като метрото, в офиса, докато пържа пиле и т.н.). А като преди малко споменах за Power Rangers - изобщо не се шегувах. Ще разберете защо, когато стигнете до “Powerzord”.

Накратко - "Dinosaur Warfare, Part II: The Great Ninja War" е чийзи пауър метъл албум, който ще удовлетвори феновете на жанра и ще им даде нова група за слушане. От друга страна неприятелите на жанра ще имат поводи да негодуват и напълно ще разбера, ако им е омръзнало от подобни проекти. Но поне на мен не ми е. И ще призова дори хейтърите да обърнат внимание на китарната работа или поне на солата. Това може да се окаже албум, който мразите, че харесвате.

- Testset
7.5/10


2 Response for the "Victorius - Dinosaur Warfare 2: The Great Ninja War"

 1. Анонимен says:

  Бате, как за толко години не се научи, че никой не го ебе за тъпите ти тениски... Откле съм ти се заканил да ти набия шамарите, вЕрвай ми, с още по-голям кеф ще те ошамаря в тениска на Бийст ин блек. Жалкар безподобен.

 2. Заповядай, паляк.