TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Lord of the Lost - Blood & Glitter

Posted by Today's Metal Crew On събота, декември 31, 2022 1 коментара

ЖАНР: Industrial/Gothic Rock/Metal
ОТ/Д: Германия | 30.12.2022
ЛЕЙБЪЛ: Napalm Records
ОТНЕМА: ~51 минути

Откакто гледах Lord of the Lost на живо в Пловдив, уважението ми към тях нарасна значително. Не че преди това не ги харесвах, но на живо са просто жестоко добри. И въпреки това признавам, че напоследък хич не правеха музика като за мен. Не съм сигурен през каква точно ера минаваха, но поне аз се радвам, че тя приключи и че групата отново извади албум, който да ме развълнува.

Както преди, така и сега, далеч не всеки трак в албума е по моя вкус, но аз не очаквам нещо такова от Lord of the Lost - те имат много за казване, супер креативни са и сякаш са неизчерпаеми откъм идеи и начини да се изразяват. Този нов албум е доказателство за това, тъй като кажи-речи почти всяка песен е в някакъв неин си стил. Ето например хитовия сингъл и откриващ трак "Blood & Glitter". Парчето смесва модерен метъл, индъстриъл, олд скул готик рок и даже нещо като краткотрайни рап елементи. Тоя припев не ми излиза от главата вече цяла седмица, жестока работа! "Leave Your Hate In the Comments" пък е мазно индъстриъл послание към мрънкачите, които все им се обясняват в коментарите, а "Absolute Attitude" е нещо като микс от 80-арски поп и синтпоп. В сходен стил, но пък с екстремни вокали и тежки рифове е мрачната "The Future of a Past Life", в която се включва Маркус Бишоф от Heaven Shall Burn.

Предимно електронна, мелодична, но много енергична и директна е "No Respect For Disrespect", докато "Reset the Preset" тотално избива рибата с помощта на Анди от Combichrist. Тук маршовият ритъм се забързва, звукът се втежнява, а припевът внася неподозирано мажорно щастие. Следващите три парчета по-скоро "поддържат ниво" и сякаш нарочно нямат хитови елементи в себе си. "Forever Lost" вдига леко това ниво с мазна, мрачна олд скул електроника, а "Save Our Souls" грабва интереса като смесва 80-арски синтпоп и ню уейв вайб с малко китари и спорадични крясъци.

Отиваме към финал с "One Last Song", която ако бях чул извън контекст, щях да реша, че е песен на Mono Inc. Сериозно, ако сте запознати с Mono Inc. веднага ще разберете защо го казвам - тая песен следва структурата на почти всяка тяхна композиция. И не го казвам с лошо - парчето е наистина приятно! За десерт пък Lord of the Lost са ни оставили един адски добре направен кавър на "The Look". Благодарение на него ще осъзнаете как всъщност знаете целия текст на песен на Roxette и ще увеличите колоните си на макс. Майко мила, това добър кавър!

Всъщност, цялата идея изобщо да напиша ревю за този албум беше, че исках да завършим годината с ревю на як албум. А някак имам усещането, че за много хора този албум на LOTL ще се превърне в култ.

- Testset
7.5/10


1 Response for the "Lord of the Lost - Blood & Glitter"

  1. Stako says:

    Дойдох вчера. Видях ревюто. Спомних си, че съществуват.

    От тогава тоя албум не е спрял да се върти вкъщи. Даже честно казано заслужава 8.5 заради това си качество.