TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Combichrist - CMBCRST

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, април 18, 2024 0 коментара

ЖАНР: Industrial Metal
ОТ/Д: Норвегия | 17.05.2024
ЛЕЙБЪЛ: Out of Line
ОТНЕМА: ~64 минути

От "One Fire" до днес минаха 5 години. За това време половината песни от "CMBCRST" не само вече сме ги чули, а някои направо ги забравихме, защото са на 3+ години. Затова и няма да ви чакат кой знае какви изненади, ако следите работата на Анди отблизо. Супер агресивният сингъл "Heads Off" и мрачната "Compliance" с дълбоките си, мазни бийтове, дават добра идея за общото звучене на албума, макар че вътре определено има неочаквани решения. И това не винаги е за добро, но ще дам подробности след миг.

"Modern Demon" и "Violence Solves Everything (Part II)" са други силни и много показателни сингли за звученето в "CMBCRST". С тях ясно виждаме и чуваме колко откровен може да бъде Анди и колко не му пука за чувствителните душици, които от години се чудат за какво да го кенсълнат. Късане на глави, насилието е решение, среден пръст за езотериката и религиозните догми - със сигурност ще има обидени от всички страни. И това е прекрасно! Чудесно е, че все още има музиканти, които не позволяват да им лепят политически етикети и нямат проблем с това да засегнат и леви, и десни с посланията си.

Но да се върнем на важното - музиката. За мен абсолютният хит в този албум е откриващата "Children of Violence" и съм много учуден, че точно тази песен не е пусната като сингъл. Тя обединява старото и новото звучене на Combichrist с агресивни метъл рифове, подгряващи мощен drop с електронни бийтове. Честно, ако целият албум беше в този дух, нямаше да се посвеня да му дам 10/10. "D For Demonic" пък ако беше песен на Ministry (на каквато доста напомня), феновете им сигурно щяха да обявят второ пришествие на Ал и да са в три екстаза едновременно. Определено нетипично звучене за Combichrist с тоя почти трашърски олд скул индъстриъл метъл в случая. Още по-нетипично е звученето в странната "Northern Path", която според мен е голямата греда в албума. Дори не знам как да определя това парче. Балада? Нещо не е наред, ама кот такоа.

Оттам нататък имаме парчета като по-китарно ориентираната, тежка и мрачна "Sonic Witch", почти пънбкарски кратката и скоростна "Violence Solves Everything (Part I)", леко 80-арската "Planet Doom", олд скул звучащата "Not My Enemy" и още няколко композиции, които мога да определя като "типични, но трудно открояващи се". Точно затова ми е трудно да дам повече на "CMBCRST", макар в него да има абсолютни диаманти и бъдещи вечни хитове. А ако държите на 10/10 плейлист, просто си извадете "Children of Violence", "Heads Off", "Compliance", "Modern Demon", "Sonic Witch" и двете части на "Violence Solves Everything" и ще го имате.

- Testset
7/10


0 Response for the "Combichrist - CMBCRST"