TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

The Interbeing - 2011 - Edge of the Obscure

Posted by Today's Metal Crew On вторник, юли 26, 2011 0 коментара

Стил......: Melodic Death Metal
Държава...: Дания
Лейбъл....: Mighty Music
Отнема....: ~47 минути 

www.myspace.com/theinterbeing

        Датската метъл сцена е доста по-скромна от тази на съседските си скандинавски държави (където бебетата свирят пъървото си соло още преди да проплачат), но за сметка на това пък почти винаги предлага силен и разпознаваем материал. Достатъчно е само да споменем имената на Raunchy и Mercenary за доказателство. Именно до тяхното типично датско звучене се доближават и The Interbeing. Сравненията са неизбежни, особено с Raunchy - защото също като тях, The Interbeing използват солидно количество електроника, два типа вокали (екстремни и чисти) и доста други сходни елементи (включително и композиционни).
        Но нека чуем "Edge of the Obscure", без да се влияем от сравнения. Истината е, че албумът е страшно добър, особено като за дебют. Мрачно-индустриален, разнообразен, умело композиран, чудесно продуциран и най-важното, задържащ интереса, "Edge of the Obscure" звучи като дело на сработена група с 15-годишен опит. Единственото, което може да подскаже, че това всъщност е дебют на дебютиращи таланти, са осезаемите влияния на групи като Soilwork, Sybreed, Fear Factory и естествено, гореспоменатите Raunchy. Не знам дали пичовете са фенове именно на тези банди, но поне на мен ми звучи именно така. Всичко това обаче бързо може да им простим много бързо, особено докато слушаме буквално хитови тракове като "Tongue of the Soiled" (абсолютен хит в духа на Raunchy, с мощна електроника, мелодичен припев и здрави рифове), "Fields of Grey" (със страхотно електронно прекъсване малко преди края на песента) и "Celestial Flames" (перфектна структура и адски зарибяващ припев).
        Затова, ако ви се слуша и търсите свеж, модерен, неомръзващ лесно, разнообразен и приятен мелодет със солидна индъстриъл-облицовка, то "Edge of the Obscure" определено може да ви помогне да сложите край на търсенето си. Дайте шанс на момчетата, купете си албума им и/или го чуйте на този адрес и споделете новината за това датско чудо с приятелите си. Защото The Interbeing ги очаква едно доста добро бъдеще, ако продължават в същия дух. Бъдете част от него!

+ + + + Плюсове.......:
Групата звучи доста сработено и професионално, особено като за дебют.
Електрониката е винаги на място и страшно силно обогатява звученето и атмосферата.
Разнообразен, интересен, завладяващ и за щастие - добре продуциран.
Много приятни екстремни и чисти вокали.

- - - - Минуси........:
Доста си личат влиянията на някои банди.
Няколко излишно дълги инструментални пасажи.

Подходящо за фенове на:
Raunchy, One Way Mirror, Sybreed, Mercenary, Mnemic и др.
Автор: Testset
-=8.5/10=-

0 Response for the "The Interbeing - 2011 - Edge of the Obscure"