TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Reinxeed - 2011 - 1912

Posted by Today's Metal Crew On петък, юли 15, 2011 0 коментара

Стил......: Power Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Liljegren Records
Отнема....: ~57 минути 

www.myspace.com/reinxeednorth

Reinxeed могат да ви служат като един чудесен пример, с който да нaучите децaта си каква е разликата между "добра продуктивност" и "добра продукция". Защото напук на продукцията си, Reinxeed определено са доста продуктивни, имайки предвид как има-няма всяка година издават по един нов албум, при това с доста минути материал във всеки от тях. "1912" не прави изключение и се появява само 9 месеца след своя предшественик "Majestic". За тези 9 месеца момчетата са направили албум, дълъг почти час (а с бонусите - 70 минути) и това, честно казано, много ме впечатли.

Но това, което за пореден път ме отблъсна и ме накара да ударя по масата от яд, е продукцията. Защо, мaмкa му, трябва да се разчита на такава рехaва продукция през 2011-та година?! Наистина много се дрaзня така - слушаш някакви бомбастични двойни каси, обаче те звучат... като шляпане на шибaни плaвници по гoло шкeмбe! Шляпнeте си един плaвник в шкeмбето и ще извaдите същия звук, наистина. Мрaзя рехавите бaрабани. Но да оставим това, защото не само те звучат зле - всички инструменти звучат така, сякаш пичовете са нaмалили докрай ниските и средните тонове и са остaвили само и единствено високи, при това на MAX. Увеличих си субуфера на MAX и мaмкa му, пак чувам само един treble, който ми бърка в мозъка. А наистина исках да харесам този албум, защото е факт, че той предлага наистина бомбастичен, бърз, отвяващ пауър метъл. Песни като "Spirit Lives On", "We Must Go Faster" и "Challenge the Storm" имат страхотен потенциал, който обаче остава скрит под тоновете скапан звук. Солата във всяка песен пък внасят много свежест и радост за ухото, защото поне те са си високи тонове по default. Е, можем да се абстрахираме за миг от това, че звукът не е добър, но дори и тогава има от какво да понедоволстваме в "1912". И това е най-вече еднooбразието, което започва да ни залива по някое време. Вярно, обичам бърз пауър метъл, но в този албум има само и единствено това. Преди си мечтаех точно за такива пауър метъл албуми, но сега осъзнавам, че това е леко досадно, особено когато любимите ми двойни каси са с такъв звук (явно това е причината).

Искрено се надявам някой от бандата да прочете това ревю и да види и запомни добре следващото изречение - put some fuсking bass in your music for fuсk's sake! Това е то. Един добър албум, провален от рехавата му продукция. Поредният такъв на Reinxeed.

+ + + + Плюсове.......:
Скорост, динамика, бомбастичност, мелодичност.
Страхотни (наистина) сола, добри вокали и вокални хармонии, добри клавишни.
Няколко трака с доста голям потенциал.

- - - - Минуси........:
Умопомрачително рехав звук.
Еднообразие в темпото в абсолютно целия албум.
По някое време почват доста да мязат на някои свои скандинавски пауър метъл колеги.
Чудя се - за какво изобщо им трябва басист? И без това в тоя албум бас не се чува...

Подходящо за фенове на:
Stratovarius, Sonata Arctica, Power Quest, Audiovision и др.
Автор: BGMario
-=5.5/10=-

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Reinxeed - 2011 - 1912"