TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

All Shall Perish - 2011 - This Is Where It Ends

Posted by Today's Metal Crew On сряда, юли 13, 2011 0 коментара

Стил......: Deathcore/Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Nuclear Blast
Отнема....: ~53 минути 

www.myspace.com/allshallperish

Още откакто се появиха на сцената, All Shall Perish са ми се запечатали в съзнанието като синоним на думата "касапница", защото тази банда винаги е успявала да ми даде онова чувство, че слушам нещо наистина екстремно и същевременно добре направено. Днес All Shall Perish продължават да ми навяват същото чувство, въпреки смяната на хората, заемащи две от основните позиции в групата (водещите китари и барабаните). Въпреки тази рязка промяна в състава, "This Is Where It Ends" се появява на бял свят под формата на един изпипан, агресивен, сериозен (особено в лирично отношение) и безмилостен музикален продукт. Един от основните плюсове в него са вокалите на Ернан Ермида, които се открояват с изумителна яснота, а това много рядко може да се каже за вокалите на някой екстремен вокалист. Независимо дали става дума за дълбоки дет-грухтежи, метълкор-крясъци или дори онова почти чисто пеене в припева на епичната "The Past Will Haunt Us Both" и закриващата "In This Life of Pain", тази вокална чистота няма как да не ви направи добро впечатление. Друг елемент, заслужаващ отбелязване са брейкдауните. Няма как да знаете в кой момент ще ви ударят и с каква сила! Ще ви подскажа само, че както и да се ослушвате за тях, те ще ви хванат неподготвени и ще се опитат всячески да ви махнат главата. Това, което бих отбелязал като минус в този албум, е структурата на отделните тракове. От една страна съм съгласен, че е хубаво да не знаеш какво те очаква в следващия момент, но от друга, подобно структуриране може лесно да увлече слушателя и да го остави с впечатлението, че 20-ина минути слуша една и съща песен. Постоянната критика към All Shall Perish от поне 5 години  насам обаче е друга. А именно - че не са "достатъчно екстремни" и "достатъчно дет", както преди. Затова към края на този албум момчетата са приготвили песента "Rebirth", с която да напомнят на всичките си недоволни фенове, че още много добре знаят как се прави дет метъл със свирепи бласт-бийтове и унищожителни брейкдауни. За финал пък, All Shall Perish завиват в доста експериментална посока с "In This Life of Pain" - трак, започващ с почти 3-минутна пиано-интродукция, продължаващ със свирепи бласт-бийтове, допълнени с извънредна техничност и дори малко чисти вокали (за които вече споменах). Лично аз адмирирам експерименти като този, макар че дължината от над 7 минути точно в края на албума може да ви изтощи тотално. В крайна сметка, All Shall Perish са се постарали да дадат на всичките си фенове по нещо - метълкор, дет метъл, деткор, мелодичен дет, мощни брейкдауни и доста (понякога и леко нетипични за жанра) сола. "This Is Where It Ends" е идеален за нови фенове на групата, защото ако за пръв път се сблъсквате с нея, чрез този албум лесно може да чуете всичко, което All Shall Perish някога са правили в жанрово отношение.

+ + + + Плюсове.......:
53 минути касапница!
Страхотна яснота на вокалите.
Не знаеш кога и с какво ще те изненадат момчетата в следващия момент.
Техника, брейкдауни, сола, разнообразие и пипнат звук.

- - - - Минуси........:
Лично аз не одобрявам подобно структуриране на песните.
Напълно е възможно да не усетите кога е свършила една песен и е почнала друга.

Подходящо за фенове на:
Carnifex, Suicide Silence, Winds of Plague, Oceano и др.
Автор: Zorn
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "All Shall Perish - 2011 - This Is Where It Ends"