TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

[INDEPENDENT!] Rainbowdragoneyes - The Secret Mirror

Posted by Today's Metal Crew On събота, септември 13, 2014 1 коментара

Стилът: 8-bit Melodic Black/Dance Metal
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: -
Отнема: ~26 минути 


Понякога трябва да се излиза от рамките на "нормалното". Явно това си е мислел и мултиинструменталистът Ерик Браун (настоящият барабанист на Swashbuckle), когато е създал този свой 8-битов блек метъл проект. Ако не се лъжа, това е четвъртият му албум с RDE, така че очевидно тази му група не е само за еднократно убиване на времето.

"The Secret Mirror" е кратък, забавен, минималистичен и изненадващо зарибяващ. 8-битовите (chiptune) кийборди, излезли сякаш от стара видео игра, се забиват ужасно лесно в главата и биха могли да разтанцуват дори най-злия горски блек метъл фен. Който си мисли, че може да устои на танцувалните пориви, нека си пусне своеобразния сингъл "The Blade Chose Me" и по-специално клавирното включване след 50-тата секунда и да пробва, пък да видим. Всички може да пробвате още с "Fortress ov Frost", "Empire ov Endless Glory" и "Starvved" - все на някоя (ако не на всички) ще се раздвижите със сигурност. Всъщност, въпросните тракове, редом с "Ancient Slumber" са и най-добрите в този иначе доста кратък албум, състоящ се от само 9 композиции (и по-малко от половин час музика). А като не броим интрото и инструменталното аутро, това си е едно доста добро КПД.

Накратко, "The Secret Mirror" е албум, с който да разнообразите малко ежедневната метъл манджа, да си вдигнете настроението - а защо не и да се пораздвижите из стаята със срамни танцови движения? Комбинацията от chiptune електроника, чудесна клавишна работа, денс бийтове и два типа вокали (харш и чисти с ефект) се оказа много по-приятна и интересна, отколкото някога съм си мислил, че може да бъде. Затова препоръчвам силно на феновете на разнообразието! Суровите, обидчиви и ритуално-сатанистични блек фенове могат и да пропуснат, ако не искат да се засегнат до дълбините на черните си души.

 
+ + + + +
Тази странна музикална комбинация се оказа по-интересна, отколкото бих могъл да предположа.
Супер зарибяващи мелодии и неустоимо разтанцуващ ритъм.
Забавен, приятен, свеж и внасящ така нужното разнообразие в ежедневното метъл меню.

- - - - -
Прекалено кратък.
Някой по-суров фен може да го сметне за подигравка с блек метъла и да се засегне нечувано.  

IF YOU LIKE
Magic Hammer, Mr. Spastic, Machinae Supremacy, Gloryhammer, Swashbuckle и др.

Автор: Testset
[N/A]

1 Response for the "[INDEPENDENT!] Rainbowdragoneyes - The Secret Mirror"

  1. Анонимен says:

    Бих разбрал човекът, който ще се ядоса и ще каже това е подигравка с метъла. Като изключим тежките вокали, трудно бих казал, че е метъл. По-скоро бие на техно. И чистите вокали избиват на техно. Напънах се някъде да чуя я китара, я някой барабан, ама всичко ми приличаше на звуците от Reason 5. Заклетите фенове, които биха избухнали в безспирно оплюване не трябва да го чуват, но като цяло наистина се забиват в главата, особено The Rift.