TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

[INDEPENDENT!] Rainbowdragoneyes - The Secret Mirror

Posted by Today's Metal Crew On събота, септември 13, 2014 1 коментара

Стилът: 8-bit Melodic Black/Dance Metal
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: -
Отнема: ~26 минути 


Понякога трябва да се излиза от рамките на "нормалното". Явно това си е мислел и мултиинструменталистът Ерик Браун (настоящият барабанист на Swashbuckle), когато е създал този свой 8-битов блек метъл проект. Ако не се лъжа, това е четвъртият му албум с RDE, така че очевидно тази му група не е само за еднократно убиване на времето.

"The Secret Mirror" е кратък, забавен, минималистичен и изненадващо зарибяващ. 8-битовите (chiptune) кийборди, излезли сякаш от стара видео игра, се забиват ужасно лесно в главата и биха могли да разтанцуват дори най-злия горски блек метъл фен. Който си мисли, че може да устои на танцувалните пориви, нека си пусне своеобразния сингъл "The Blade Chose Me" и по-специално клавирното включване след 50-тата секунда и да пробва, пък да видим. Всички може да пробвате още с "Fortress ov Frost", "Empire ov Endless Glory" и "Starvved" - все на някоя (ако не на всички) ще се раздвижите със сигурност. Всъщност, въпросните тракове, редом с "Ancient Slumber" са и най-добрите в този иначе доста кратък албум, състоящ се от само 9 композиции (и по-малко от половин час музика). А като не броим интрото и инструменталното аутро, това си е едно доста добро КПД.

Накратко, "The Secret Mirror" е албум, с който да разнообразите малко ежедневната метъл манджа, да си вдигнете настроението - а защо не и да се пораздвижите из стаята със срамни танцови движения? Комбинацията от chiptune електроника, чудесна клавишна работа, денс бийтове и два типа вокали (харш и чисти с ефект) се оказа много по-приятна и интересна, отколкото някога съм си мислил, че може да бъде. Затова препоръчвам силно на феновете на разнообразието! Суровите, обидчиви и ритуално-сатанистични блек фенове могат и да пропуснат, ако не искат да се засегнат до дълбините на черните си души.

 
+ + + + +
Тази странна музикална комбинация се оказа по-интересна, отколкото бих могъл да предположа.
Супер зарибяващи мелодии и неустоимо разтанцуващ ритъм.
Забавен, приятен, свеж и внасящ така нужното разнообразие в ежедневното метъл меню.

- - - - -
Прекалено кратък.
Някой по-суров фен може да го сметне за подигравка с блек метъла и да се засегне нечувано.  

IF YOU LIKE
Magic Hammer, Mr. Spastic, Machinae Supremacy, Gloryhammer, Swashbuckle и др.

Автор: Testset
[N/A]

1 Response for the "[INDEPENDENT!] Rainbowdragoneyes - The Secret Mirror"

  1. Анонимен says:

    Бих разбрал човекът, който ще се ядоса и ще каже това е подигравка с метъла. Като изключим тежките вокали, трудно бих казал, че е метъл. По-скоро бие на техно. И чистите вокали избиват на техно. Напънах се някъде да чуя я китара, я някой барабан, ама всичко ми приличаше на звуците от Reason 5. Заклетите фенове, които биха избухнали в безспирно оплюване не трябва да го чуват, но като цяло наистина се забиват в главата, особено The Rift.