TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Onkel Tom - H.E.L.D.

Posted by Today's Metal Crew On сряда, септември 17, 2014 0 коментара

Стилът: Thrash/Heavy Metal/Deutschrock
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: SPV
Отнема: ~45 минути 


Възнамерявам да се засегна, ако ми кажете, че не знаете кой е чичо ви Том. Даже не ви карам да го харесвате, но трябва да знаете кой е. Чичо Том, познат още като Tom Angelripper, фронтмен на една от най-големите траш банди в историята - Sodom. Страничният му проект се казва Onkel Tom и повече през 2011-та бе поизтупан от прахта и възроден след повече от 10-годишно прекъсване. "H.E.L.D." е вторият албум на Onkel Tom след "възраждането" и в него отново се залага на забавлението, алкохола и разлечението - далеч от тежките теми в текстовете на Sodom.

Стилът на Onkel Tom е малко труден за определяне, защото събира в себе си елементи на траш и хеви метъл, хард рок, дойчрок, "южняшки" рок, рокендрол, пънк и прочие. Основната идея обаче не е да се умува над това кое парче точно в какъв стил е, а да има настроение, да се лее алкохол и да се куфее неангажиращо.

Началото на албума е музикален еквивалент на обложката му - "Flatus Antelucanus" е едноминутна симфония от отваряне на бутилки и тежки пърдежи. След нея нещата се нормализират - хоровият припев в "Prolligkeit Ist Keine Schande" задава тона на настроението, с пиянската "Ein Bisschen Alkohol" съвсем си идваме на думата, а "Was Euch Nicht Passt" вкарва и подобаващо дойчрок/пънк звучене и е една от най-готините песни в албума. Тежкият хард рок "Der Duft von Lavendel" се врязва с насечен риф, а "Auf Gedeih und Verderb" директно избива на траш и е най-тежката композиция в "H.E.L.D.". Следващята я (и закриваща) "Ich Bin noch am Leben" играе ролята на акустична "балада", но с гласа на чичо Том понятието "балада" доста се променя.

С две думи, "H.E.L.D." е албум за пиене и добро настроение. Уви, ако не знаете немски надали ще ви е чак толкова интересно и няма да разберете какво точно се случва в текстовете на Onkel Tom. Това обаче не пречи да се съберете с приятели, да си пуснете малко "метъл за маса", какъвто има в изобилие в "H.E.L.D." и да си отворите някоя и друга бира. Така и така ще ви се допие още от първата песен.


+ + + + +
Албум, носещ настроение, забавление и странно желание да си налееш нещо силно.
Разнообразие от стилове - траш, хеви, рок, пънк и какво ли още не.
Винаги е добре да чуеш гласа на легендарния Tom Angelripper на още едно място.
Тая група и да иска не може да издаде скучен албум.

- - - - -
Трудно ще излезе от нишата "метъл за маса".
Не е албум, който да си пускаш всеки ден - по-скоро е за поводи (алкохолни най-вече).

IF YOU LIKE
Sodom, Die Knappen, Böhse Onkelz, Tankard, J.B.O., Frei.Wild, Dezperadoz и др.

Автор: Undepth
[7/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Onkel Tom - H.E.L.D."