TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Ohrenfeindt - Motor An!

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, септември 03, 2015 0 коментара

Стилът: Hard Rock
От/Год: Германия, 2015
Лейбъл: AFM
Отнема: ~41 минути


Този албум има една сигурна хубава черта. И тя е, че още от първите му 10 секунди става ясно, че няма смисъл да си губиш времето с него. Защо? Защото все съм чувал нагли копия на известни банди, но Ohrenfeindt чупят нагломера, копирайки по възможно най-безсрамен начин AC/DC. И колкото и винаги да се старая да уважавам труда на музикантите, просто няма за какво да се хвана при Ohrenfeindt, че да ги оправдая. Наистина не разбирам как тази група продължава да вади албум след албум, правейки това - да копира AC/DC, ама на немски. Честно, хора - само вдигам рамене. Уот дъ фак, вас ист дас, кому е нужно?

Всички песни в "Motor An!" звучат еднакво. Не че в албумите на AC/DC кипи от разнообразие, но AC/DC отдавна са си оплели кошницата с вечни хитове, които просто няма как да повториш и няма никакъв смисъл да копираш. И зaтова съм тук днес - за да ви кажа да не си губите времето с този албум, освен ако не сте безкрайно бесни фенове на всичко, което звучи като AC/DC. Дори тогава обаче е твърде вероятно копирането да ви дразни толкова много, че да не изтърпите и 30 секунди от него. Китарите звучат 1:1 с тези на AC/DC, a вокалистът Крис се опитва всячески да пее като нещо средно между Бон Скот и Брайън Джонсън, но в опитите си често удря на камък и звучи като прегракнала патица.

Ohrenfeindt звучат като объркана tribute банда и ако можех, бих им дал съвет какво да направят, за да се измъкнат от тази неловка позиция на копировачи. Естествено, не мога да им препоръчам да започнат да правят своя музика със свой звук, защото ми се ще да вярвам, че и сами са се сетили за това, но са подминали идеята, така че решението може би се крие някъде по-надълбоко. За момента обаче това е едно голямо и много дразнещо копиране, съчетано с пилеене на (леко съмнителен) талант. Ако не сте ме послушали навреме и още не ми вярвате - пуснете си заглавната "Motor An!" и ще разберете за какво говоря. Или посветената на любимия им ФК "Санкт Паули" песен "1910". Или който и да е друг трак. Наистина няма значение.


+ + + + +
Ако никога в живота си не си чувал за AC/DC и си голям фен на ФК "Санкт Паули" - ще ти хареса.
Звукът сам по себе си е добър и изчистен.
Бързо се разбира, че няма смисъл да го слушаш.

- - - - -
Пореден албум на групата, в който AC/DC биват копирани най-безцеремонно по всеки показател.
Всички песни звучат еднакво, дразнещо и даже леко обидно.
Ако не го спреш навреме, ще си изгубиш повече от 40 минути, които не можеш да си върнеш.


IF YOU LIKE
Каквото и да е - стига да звучи като AC/DC, ФК "Санкт Паули" и др.

Автор: Undepth
[2/10]

0 Response for the "Ohrenfeindt - Motor An!"