TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Zardonic - Antihero

Posted by Today's Metal Crew On вторник, септември 01, 2015 0 коментара

Стилът: Industrial/DnB/Metal/Electronic
От/Год: Венецуела, 2015
Лейбъл: eOne Music
Отнема: ~47(+4+72) минути


Имали ли сме досега ревю за албум на DJ? Не знам, но вече със сигурност ще имаме. Предполагам, че всички поне веднъж сте попадали на Zardonic по някакъв начин - чували сте негов ремикс на метъл песен, виждали сте името му като гост в нечий албум, или поне сте виждали емблематичната му маска (много хора просто си я харесват като картинка и я ползват, без дори да знаят кой е Zardonic). И доскоро нямаше как да напишем ревю за него, тъй като този венецуелски юнак прави предимно електронна музика. В "Antihero" обаче нещата седят малко по-различно.

Отдавна беше ясно, че Zardonic има сериозна слабост към метъла, а от заглавието на албума "Vulgar Display of Bass" се подразбираше и какви групи го вдъхновяват. Песните му пък почти винаги включват китари и/или екстремни вокали. "Antihero" обаче е най-метъл ориентираната му творба досега - с повече китари, повече тежест и повече екстремни вокали. Електрониката и drum & bass-а обаче си остават водещи, като най-силно отново изпъкват барабаните, които са с около 5 децибела по-шумни от всички останали инструменти.

Естествено, това не е 100% метъл албум, така че не мога да оценя достойнството на всички други жанрове, преплетени в "Antihero". Харесвам някои видове електронна музика, но не бих се наел да правя критики за dnb и дъбстеп. Това, което мога да отблежа, е приятното чувство, че слушам изпипани модерни ремикси на KMFDM и Ministry от 90-те (когато и двете банди все още имаха какво да кажат и изсвирят). Връзките с KMFDM и с 90-арския индъстриъл като цяло се усещат най-силно в песни като "VIgilante", "Pure Power" и донякъде в "Against All Odds", която обаче има по-модерно звучене. Бих вкарал и "Crush It" в списъкa, но вокалите са с прекалено силен "радио" ефект и избиват на рапиране, от което не съм особено очарован. Голямото куфеене пада на "For Justice" и танцувалната "Override", като последната има и доста подходящ за маршируване речетатив. С по-модерно звучене, повече крясъци и повече dnb пък се открояват "Raise Hell" и "The Time Is Now", а бонус тракът "Highway 666" наистина много напомня за Ministry и е най-тежката песен в албума.

Вторият диск съдържа 6 инструментала и 8 ремикса, които се радвам, че не прескочих (както почти винаги правя), тъй като някои от тях веднага ме раздвижиха и лесно си ги представих надути до дупка в някое заведение, начело с "Override (Darksiderz Remix)". Именно ремиксите ме наведоха на мисълта, че Zardonic май все пак се справя по-добре с правенето на електронна музика. Харесва ми новото му по-тежко звучене, харесвам реверансите към 90-арския индъстриъл, но честно казано - очаквах нещо по-силно, с по-тежки китари и по-модерен и балансиран звук. "Antihero" се лута между жанровете, които Zardonic харесва и крайният резултат сякаш не е достатъчно добър нито за метъл феновете, нито за феновете на електронната музика. Виж, ако сте фенове и на двата стила - това е албумът за вас. Очаквайте го на 18 септември.


+ + + + +
Рядко срещана смесица от drum & bass и метъл с лек привкус на 90-арски индъстриъл.
Голямо разнообразие - всяка песен звучи по свой открояващ се начин.
Сериозно раздвижващи парчета като "For Justice" и "Override".

- - - - -
Не особено добре балансиран звук (дори да е нарочно - не звучи окей).
Има опасност да е безинтересен и за метъл феновете, и за феновете на електронната музика.

IF YOU LIKE
Voicians, Pendulum, KMFDM, Ministry, Vigilante, Skrillex и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Zardonic - Antihero"