TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

For Today - Wake

Posted by Today's Metal Crew On събота, септември 19, 2015 1 коментара

Стилът: Metalcore
От/Год: САЩ, 2015
Лейбъл: Nuclear Blast
Отнема: ~37 минути


Християнската банда For Today подписа с Nuclear Blast, с които издава и новия си албум. В "Wake" обаче, явно по настояване на NB, които обожават да се бъркат в работите на подопечните си банди, този път For Today не звучат чак толкова "проповеднически" и залагат на по-изчистен метълкор. Стилът им като цяло си е същият - с много и унищожителни брейкдауни, зверски ревове от Мати Монтгомъри и редки включвания с чисти вокали от китариста Раян Лейтру. Китарният звук този път обаче е доста "размазан" по неясна за момента причина.

"Wake" е тежък, мрачен и на места меланхоличен, като това е и основната му разлика от предишните албуми. Песни като "No Truth, No Sacrifice" и "Broken Lens" са едни от най-тежките в дискографията на For Today, а на смазващите рифове и брейкдауни в "Deserter", "Wasteland" и "Determination" (с мощните ревове "No surrender, no compromise!") много трудно ще останете в покой. Такъв можете да откриете само в "Bitter Roots" с нейните меланхолични китари и чисти вокали, прекъснати накрая от малко екстремност. Меланхолията владее и първата минута в мрачната "Flooded Earth", а на по-малки дози се появява и из доста други песни.

Не че албумите на For Today са супер разнообразни, но "Wake" е може би най-еднообразният им досега. Ясно е, че силата на тази група се изразява в друго (и затова от години си купувам албумите им), но в "Wake" имам чувството, че слушам една голяма песен. Брейкдауните са сходни един с друг, а меланхоличните фонови китари са еднакви във всяка песен и наистина много дразнят - незнайно защо обаче са ги набутали навсякъде. Китарите в "Wake" са и най-слабото звено в албума, особено с този омазан саунд.

Дори всичко това накуп обаче не ми е достатъчно, за да кажа, че съм разочарован. Албумът е пълен с мощни песни, от които вече си имам фаворити и макар вече да не звучат толкова "християнски", това надали ще откаже по какъвто и да е начин старите им фенове (на много от които не им дреме за религиозните послания). For Today остава и групата с едни от най-здравите брейкдауни в съвременния метълкор. А това значи много.


+ + + + +
Тежък, мрачен и както винаги - пълен с разтърсващи, мощни брейкдауни.
Гледани поотделно - няма открояващо се слаби композиции.
Мати Монтгомъри се сеща чат-пат, че има и доста здрави високи крясъци - и ги използва.

- - - - -
Доста еднообразен, което не е много приемливо за 37-минутен албум.
Неприятно размазан китарен звук.
Свръхдосадни меланхолични китари за фон в почти всяка песен.
 
IF YOU LIKE
Parkway Drive, August Burns Red, Sleeping Giant, War of Ages, FFAK, ITMOL и др.

Автор: Testset
[6.5/10]

Categories: , , , , ,

1 Response for the "For Today - Wake"

  1. Анонимен says:

    Те още с предишният албум намалиха проповедническите текстове за мое щастие :)