TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Megaherz - Erdwärts (EP)

Posted by Today's Metal Crew On петък, ноември 13, 2015 0 коментара

Стилът: Industrial Metal/NDH
От/Год: Германия, 2015
Лейбъл: Napalm Records
Отнема: ~24 минути


Megaherz се готвят за турне с много сгъстен график в края на януари и явно за да подгреят публиката пускат ново EP само година след като издадоха албума си "Zombieland". То съдържа шест песни, от които четири са нови, а две презаписани класики. От четирите нови пък две са по-бързи и рифово ориентирани, а две са по-бавни и баладични.

Несъмнено най-хубавият трак в това ново EP е откриващият "Wer hat Angst vor'm Schwarzen Mann". Песента е типичен здрав NDH от типа на "Himmelsstürmer", където барабаните биват безмилостно "набивани", а китарите свирят опростен, но силно разкуфяващ риф. Мелодичният припев и леко страховитата поява на детски гласчета пък превръщат песента в сигурен бъдещ концертен хит, каквито Megaherz рядко вадят в последните години. "Ist das Verrückt" е другата по-динамична нова песен, но нито тя, нито по-бавничката "Glorreiche Zeiten", която я следва, изненадват с нещо. Баладата "Einsam" обаче се е получила изненадващо добре, особено с включването на женски вокали в нея. Megaherz имаха нужда от нова добра балада, защото не бяха издавали добра такава от "Augenblick" насам.За финал са оставени две презаписани класики от култовия "Kopfschuss" - "Teufel" и "Jordan". И докато "Teufel" с нищо не е по-интересна от оригинала, то "Jordan" е получила изненадващо приятен ъпдейт, макар аз все още да харесвам оригинала с една идея повече (или просто съм свикнал с него).

Мога само да предполагам, но имам чувството, че с подобни презаписи Megaherz се опитват да си "заплюят" като техни разни класики от "Kopfschuss", в които пее Алекс Веселски, особено след като Eisbrecher (където е сега Алекс) си взеха големия хит "Miststück" и вече държат правата над него. Само предполагам, разбира се - не ми се правят интриги, пу, пу. Всъщност, това няма и кой знае какво значение - името Megaherz вече работи само̀ за себе си, а подобни EP-та значително олекотяват чакането за бъдещия албум. В случая - благодарение най-вече на "Wer hat Angst vor'm Schwarzen Mann", "Einsam" и добре ъпдейтнатата "Jordan".


+ + + + +
Две много готини нови песни и една добре презаписана класика.
Значително се олекотява чакането за новия албум.
Един сигурен бъдещ концертен хит.

- - - - -
Два лесно забравими "пълнежни" трака и един не особено впечатляващ презапис.
 
IF YOU LIKE
Eisbrecher, Die Allergie, Unheilig, Rammstein, Oomph!, Stahlmann, Stahlhammer и др.

Автор: Testset
[N/A]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Megaherz - Erdwärts (EP)"