TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Goodbye To Gravity - Mantras of War

Posted by Today's Metal Crew On неделя, ноември 01, 2015 0 коментара

Стилът: Modern Metal
От/Год: Румъния, 2015
Лейбъл: Universal
Отнема: ~39 минути


Това ревю бе замислено за пускане още преди с ужас да разберем за трагедията, отнела живота на 49 души по време на концерт на Goobye To Gravity. Сред загиналите са и двамата китаристи на групата, а вокалистът им е с 45% изгарания и опасност за живота. Приех тази новина наистина тежко, защото GTG е група, която можеше да накара цяла Румъния да се гордее. Те можеха да са символ на надеждата за модерната тежка музика в цяла Източна Европа. Но... не би. Публикувам ревюто такова, каквото трябваше да се появи преди да се случи трагедията. Това, за мен като редактор, е правилният начин да отдадем почит към групата и загиналите им фенове.

Освен в политиката и съдебните реформи, в северната ни съседка очевидно има напредък и на модерната тежка сцена. Доказателството за това са Goodbye To Gravity - млада банда, свиреща модерен метъл на световно ниво, чийто вокалист печели музикалния конкурс "Megastar" (нещо като "Music Idol") през 2008-а година. За разлика от нашите мизерни конкурсчета, от които после излизат все по-лоши версии на Криско, както и за разлика от нашия рок-победител Тома, Андрей си намира добра група и дебютният едноименен албум на Goodbye To Gravity се радва на огромен успех сред местните фенове. Песни от наследника му "Mantras of War" пък започнаха да интригуват феновете далеч извън границите на Румъния, да се разпространяват по различни сайтове за "споделяне" и интересът към GTG вече не е само местен.

"Mantras of War" не звучи като онези типични източноевропейски метъл продукти, с които сме свикнали в последните десетилетия. Музиката в него е модерна, мелодична, свежа и на достойно за голямата европейска сцена ниво. Още от предварително пуснатите песни като "The Day We Die", "Shadow Puppets" и "Atonement" (видеото към която е заснето в "летящата чиния" на Бузлуджа) си личи, че тези пичове не са "просто поредните". Те разполагат с богат набор от здрави модерни рифове, плътни крясъци и мелодични чисти вокали, създаващи хитово звучащи припеви - и ги употребяват щедро в целия албум. Друг хитово звучащ трак определено е тежкият "Heed the Call" със своя агресивен бърз куплет и бавен, но супер мелодичен припев. Само добри думи могат да бъдат казани и за не по-малко зарибяващата "Rise From the Fallen"

Единственият проблем в албума е, че към края си започва да става малко или много предвидим. Песните са само девет, но в общи линии следват една и съща формула, макар и това да не пречи на индивидуалните им достойнства. Сходните формули биват компенсирани от много добра китарна работа, два добри вида вокали и спорадично изпъкващ бас, за който много от групите в жанра често забравят. Затова, ако не се вглеждате чак толкова навътре в детайлите и не се самоубеждавате, че нещо "не е съвсем наред", веднага ще ви стане ясно, че Goodbye To Gravity са група с гигантски потенциал. Потенциал, който може да сложи на картата не само румънската, а и цялата източноевропейска модерна метъл сцена.


+ + + + +
Модерно и здраво звучене, нетипично за повечето банди от тази част на Европа.
Похвално добра китарна работа, плътни крясъци, добри мелодични вокали, стабилна ритъм секция.
Хитово звучащи, бързо зарибяващи припеви. 

- - - - -
Става малко или много предвидим с напредването в траклиста.
... съществуването на идиоти като заявяващите, че "тая сатанинска музика" е виновна за трагедията...
 
IF YOU LIKE
Caliban, Emergency Gate, Kiana, BFMV, All That Remains, Trivium, The Sorrow и др.

Автор: Testset
[R.I.P]

0 Response for the "Goodbye To Gravity - Mantras of War"