TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

[OUTSIDE!] Starcraft II - Legacy of the Void (OST)

Posted by Today's Metal Crew On сряда, ноември 11, 2015 0 коментара

Стилът: Epic/Symphonic/Orchestral/Ambient/OST
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Blizzard Entertainment
Отнема: ~58 минути


Има един лаф, че за да се ожениш за корейка, първо трябва да победиш баща ѝ на Starcraft. За корейците Starcraft е истински важен е-спорт, а добрите играчи са местни звезди и богаташи. Ние, българите, може и да нямаме играчи на световно ниво, но пък имаме наша сънародничка, участвала в саундтрака към играта (както и в тези към игри като Diablo III, World of Warcraft и много други). Нейното име е Пенка Кунева и преди сме ви споменавали нейното име, когато си говорихме за саундтрака към Diablo III: Reaper of Souls. Тя отговаря за оркестрациите в този пореден епичен Blizzard-ски саундтрак, а именно те са в основата на това финалът на сагата да звучи наистина фантастично.

"Legacy of the Void" завършва зашеметяващата история, започнала с "Wings of Liberty" и продължена с "Heart of the Swarm". Последната част се фокусира върху ролята на протосите и техния лидер Артанис, а развръзката е толкова епична, че направо спира дъха. Всички тези междузвездни битки, погубени светове, могъщи врагове, неочаквани приятелства и още по-неочаквани обрати заслужават възможно най-епичния саундтрак и композиторите на Blizzard (Джейсън Хейес, Майк Пати, Нийл Акрий, Глен Стафърд) са се постарали да го предоставят. И тъй като все пак това е саундтрак, ми е малко трудно да кажа кои композици в него са най-епични или най-много ми допадат. Мога обаче да ви дам примери, с които сами да се убедите, че музиката в "Legacy of the Void" е на много високо ниво и допринася перфектно за изживяването по време на игра. Така например двойката "The Dark Voice" и "Unity" просто сцепва мрака от епичност, а от пианото в кратката, но красива "Second Chances" направо може да настръхне човек. "Holding Up the Sky" откровено ви подготвя за финалната битка, а "My Life For Aiur" завършва по изключително красив начин трилогията, наречена Starcraft II.

Както винаги, подобен тип музика е трудна за самостоятелно слушане, защото все пак е правена, за да се връзва със случващото се в играта. Аз поне обаче често се хващам да си пускам саундтраците към игрите на Blizzard, защото в тях има нещо специално. Много игри имат епични саундтраци, но тези на Blizzard почти винаги са крачка пред останалите. Изключение правят може би само тези към Deus Ex и Witcher, но там вече говорим и за друг тип настроение. Затова ако още не сте имали възможността да минете мисиите в последния Starcraft и да видите величествения край на сагата - сторете го. Има какво да видите, а и какво да чуете.

 
+ + + + +
Подобаващо епичен саундтрак за епичния край на сагата.
Идеално връзващи се с играта, добре развити композиции.
Великолепни оркестрации от Пенка Кунева (отново). 

- - - - -
Както винаги - малко трудно е да се слуша съсредоточено извън играта.  

IF YOU LIKE
World of Warcraft, Diablo, Deus Ex, Transformers, Crysis и др.

Автор: Testset
[N/A]

0 Response for the "[OUTSIDE!] Starcraft II - Legacy of the Void (OST)"