TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Kerion - 2012 - Cloudriders Part 1: Road To Skycity

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, ноември 05, 2012 4 коментара

Стил......: Gothic Metal
Държава...: Франция
Лейбъл....: Metalodic Records
Отнема....: ~64 минути 


След като има групи с имена Therion, Aerion, Hellion, Thalarion (списъкът е предълъг), защо пък да няма и Kerion? Ами да, едно подобно сравнение винаги навява асоциации, когато пристъпвате към някоя нова банда и се чудите какво да очаквате. Преди години, когато за първи път се сблъсках с тази, признавам, че подходих по същия начин. Не е за учудване и че очакванията, обвързани с името под някаква форма, никак не са лишени от логика. Kerion обаче трябваше да стигнат до този свой албум, за да мога да заявя твърдо: "Ето, тези вече си ги бива".

"Road To Skycity" далеч не е шедьовърът на 2012-та, но албумът си го бива. Като цяло атмосферата в него е поставена изключително на симфонична основа и grand epic chorus-и, с които дори се прекалява. Китарните партии, къде - виртуозни, къде - претенциозни, но винаги с много мелодия в тях, показват един твърде сериозен (и развит) потенциал. Откроявайки се над всичко останало обаче са лиричните моменти на тази концептулана приказка. Изключително красивата и епична "The Sky Is My Ocean" непретенциозно завладява слуха и остава приятен спомен в ушите. Усещането се затвърждава със "Celticia's Song", увертюрата "The Fall of Skycity: Part 1" и всички пасажи към останалите парчета, в които мекия и приятен глас на синеоката Флора се впива, влива и оплита в музиката.

Видеото към Fireblast пък (макар и нищо осоебно откъм кинематография) дава представа за музикантската страна на петимата. Признавам, преди да го видя, не смятах, че харш вокалите идват от друго женско гърло - неизвестната за нас Рашел. Тук отчетливо можете да се запознаете със стил на Kerion, но пак повтарям - достойнствата на този албум ще откриете на много и различни места в него. Дискът е препоръчителен най-вече за феновете на непретенциозния, но музикантски симфо-готик-пауър метъл с женски вокали
.


+ + + + +
Емоционално зареден албум, пълен с хубави, приятни мелодии.
Чудесно включване на иначе световно неизвестната Rachel.
Бавните и по-лирични моменти
са много силна страна на албума.

- - - - -
Прекаляване с хоровите пасажи.
Цялостно усещане за еднообразност... което може да се обясни с концептуалност...?

Подходящо за фенове на:
Xandria, Sirenia, Holy Hell, Pythia, Tacere, Symphonity и др.
 Автор: Nightice
-=7/10=-

Categories: , , , , , , , , , ,

4 Response for the "Kerion - 2012 - Cloudriders Part 1: Road To Skycity"

  1. Анонимен says:

    Ревю на Dead Rabbits (Craig Mabbit) - Edge of Reality EP ще има ли? Също и на AxeWound? :)

  2. Анонимен says:

    браво авторе поздравления , че не си включил nightwish в списъка с подобните банди...(не е ирония това изречение)

  3. Анонимен says:

    Стабилна група. Впрочем тая Рейчъл също кефи - яко се дере ( дано я направят официален член :Д ).

  4. Анонимен says:

    да добавя , че желанието на 1 от авторите се сбъдна и днес amberian down се разделиха с вокалистката си