TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Ostende - 2012 - Ciudades De Mimbre

Posted by Today's Metal Crew On събота, ноември 03, 2012 7 коментара

Стил......: Chaotic Screamo
Държава...: Аржентина
Лейбъл....: Abrazo Ediciones
Отнема....: ~11 минути 


От много години имам един странен меломански навик да си пускам напълно случайни екстремни банди от разни места. Попадал съм на всякакви крайности - както на учудващо добри, така и на отчайващо скапани групи. Но никога не бях попадал на безумни, депресиращо ненужни проекти като Ostende. Това е група, която ме кара да съжалявам, че не съществува една машина от моите сънища, която автоматично забранява на скaпaните групи да правят музика. Ако разполагах с такава машина, "Ciudades De Mimbre" веднага щеше да мине през нея и да изчезне от лицето на земята, веднага след "Lulu". Но дори последният звучи приемливо в сравнение с това "нещо".

Дори да не ви се вярва,
"Ciudades De Mimbre" е албум, въпреки своите 10-11 минути продължителност. В него има 11 "песни", представляващи непоносима и напълно безсмилена какофония, която надали и самите "мyзикaнти" могат да повторят. "Мyзикaта" на пичовете звучи така, все едно група слeпи пияни сyмисти се блъскат в куп музикални инструменти, падат върху тях, ритат ги и ги блъскат безмилостно в главите си, докато 45-годишен хазяин, току-що предозирал с хероин и крек, им се кара за бъркотията. Не ми вярвате? Тогава чуйте сами "Palabras, Palabritas", "Un Rio Menos", "Malformaciones De Una Reelección", или която си поискате песен от целия албум на групата, който можете (но не ви препоръчвам) да чуете онлайн тук. 

По принцип не съм човек, който да се заяжда с разни малки локални банди с изключително тесен кръг фенове, защото е лесно да им се изтропаш отгоре и да си подсвиркваш безнаказано след това. Ostende обаче правят нещо наистина непоносимо. Какъв ли не гор/грайнд и нойз ми е минал през ушите, но подобна бездарна шумотевица не бях чувал досега. Мястото на Ostende е някъде до онези мaлoyмни нойз групи, чиято "музика" включва стържене по черна дъска, рязане с оксижен и ъглошлайф върху дървен стол. Никой никога не бива да си причинява болката от слушането на подобна анти-музика. Имайте милост над ушите си.

+ + + + +
На едно място има бас, който де факто нещо свири. Уникален плюс.

- - - - -
Абсолютно безсмислен какофоничен шум с отвратителен звук и никаква идея.

Подходящо за фенове на:
Всякаква анти-музика.
 Автор: Undepth
-=0/10=-

Categories: , , , , , , ,

7 Response for the "Ostende - 2012 - Ciudades De Mimbre"

  1. Анонимен says:

    Чудя се защо изобщо авторът си е направил труда да пише за такива боклуци... Може би се иска да си в някаква степен мазохист, за да искаш да изживееш повторно ужаса от слушането на нещо толкова скапано. А за сравнението с Lulu само 2 неща:
    Може Лу Рийд да е 70-годишен дядка, но пак по - се трае от такива вчерашни лайненца.
    И второ, и по - важно, никой от тия пикльовци не притежава и никога няма да притежава и 1/1000 от таланта на музикантите от Металика ( дори и на Ларс Улрих ), даже и в най - лошите им дни!

  2. Анонимен says:

    wtf мислех, че съм чул всичко , но явно не съм....това е тотален разпад...как може това нещо да има и лейбъл...омфг

  3. Cthulhu says:

    Съвсем не е чак толкова лошо, чух две-три песни и определено успях да хвана мелодия във всяка от тях, въпреки че действително музиката им е голям "джангър". На мен ми прозвуча интересно като цяло.

  4. Анонимен says:

    Много дълбоко ще да си търсил че да фанеш мелодия, пич. Това верно е непоносимо. А що няма много нови ревюта напоследък?

  5. Анонимен says:

    не знам каква мелодия си уловил...може би хаос катастрофална мелодия...и аз мога да направя такава мелодия даже и по добра...взимам 10 диви шопара...пускам ги в кочината...в нея слагам тенджери , тигани и всякакви джунжурии и им пускам на макс Mortician - Chainsaw Dismemberment или Zombie apocalypse и се наслаждавам на гледката и звука

  6. Анонимен says:

    И на мен не ми звучи толкова зле.. :D Даже ми харесва оттук оттам.. :D

  7. Анонимен says:

    Абе, като китарист мога да им схвана идеите, но това никак не прави от лайното музика.. остава си насрано, че и пресрано. Замислете се обаче, има стотици талантливи групи без лейбъл.. а тези тъпанари се уреждат, просто съм зашеметен.. :D