TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Brainstorm - Firesoul

Posted by Today's Metal Crew On сряда, март 19, 2014 0 коментара

Стилът: Power/Heavy Metal
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: AFM
Отнема: ~48 минути


Не съм сигурен точно коя година за пръв път чух Brainstorm, но помня, че ми го даде един руснак от моя клас на касетка, което ще рече, че е било преди повече от 10 години. Помня и какво ми каза въпросния руснак (научил български в Пловдив): "Тия жицат мноо тежък пауър, майна". И си беше така! С годините обаче Brainstorm понамалиха оборотите и с това поизгубиха част от чара си. С "Firesoul" обаче групата се връща към по-ранното си звучене, с което спечели обратно позагубения ми в последно време интерес към тях.

Обложката на албума явно неслучайно напомня за тази от "Soul Temptation" (албумът от онази касетка), тъй като очевидно групата е имала за цел да се върне към това си звучене. И така като слушам - до голяма степен им се е получило. Още малко двойни каси и скорост и щяха дори да надминат себе си, но... за малко. Но нека тази забележка не ви обезсърчава да си пуснете албума, защото в него има много качествен материал за слушане. Показателен за нивото на композициите в албума е сингълът "Firesoul", от който ще придобиете добра представа за това какво ви очаква в така озаглавения албум. Лесно ще си запеете припевите на почти всички парчета в него, но най-вече тези на дългата повече от 6 минути "Recall the Real", украсената с малко добре поставено пиано "Feed Me Lies" и откриващата "Erased by the Dark". Скоростта пък взима връх в тежките "Shadowseeker", "What Grows Inside" и "Descendants of the Fire". Албумът завършва с мелодичната и много приятна за повторно слушане "And I Wonder".

Трудно ми е да се оплача от този десети за Brainstorm албум, но ми е трудно и да го похваля безрезервно. В него няма слаби парчета, но пък няма и песен, с която да се изстрелят отново сред най-добрите в жанра, каквито бяха преди 10 години. Все пак много се радвам, че групата се е завърнала към това си звучене и може би затова вече две седмици "Firesoul" не излиза от плейъра на телефона ми (там рядко нещо се задържа толкова). Възможно е обаче причината да се крие и в това, че ми трябваше повече от едно слушане, за да си изградя някакво мнение за албума. До официалното му издаване остават по-малко от две седмици, така че съвсем скоро и вие ще можете да кажете дали "Firesoul" си струва купуването и многократното слушане.  
 
+ + + + +
Завръщане към звученето от най-добрите години на групата.
В албума няма открояващо се слаби песни.
Скорост, тежест и Много поводи за припяване с Анди Франк.

- - - - -
В общи линии - нищо нечувано досега.
Липсват поне още 1-2 много здрави (по-здрави) песни от типа на "Firesoul". 

IF YOU LIKE
Mystic Prophecy, Symphorce, Metalium, Primal Fear, Bloodbound и др.

Автор: Testset
[7/10]

Categories: , , , , , ,

0 Response for the "Brainstorm - Firesoul"