TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Psychostick - IV: Revenge of the Vengeance

Posted by Today's Metal Crew On вторник, октомври 07, 2014 1 коментара

Стилът: Alternative Metal/Crossover/Comedy
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Rock Ridge Music
Отнема: ~57 минути 


Те са нещо като Weird Al Yankovic на метъла. Те са може би най-забавната метъл банда днес. Те са Psychostick и през годините са написали цял куп супер забавни метъл парчета. На 4 ноември те отново ще ни засипят с такива в четвъртия си албум "Revenge of the Vengeance". И макар чувството им за хумор да е малко налудничаво и винаги на преден план, това не пречи музиката им да е здрава и разкуфяваща.

Всичко започва с песента във възхвала на големите бради "Obey the Beard" и "President Rhino", която издига носорог за президент на САЩ. След тях "So Heavy" се заиграва с използването на невъзможно ниски китари, с което много метълкор банди си мислят, че стават супер тежки, а "Dogs Like Socks" разказва кратка история от името на куче, което обича да си играе с чорапи. И ако видеото към тази песен не ви е разсмяло (или поне накарло да се усмихнете), значи може да спрете да слушате, да идете в някоя близка аптека и да помолите да ви прелеят венозно малко чувство за хумор. После се върнете и си пуснете "Quack Kills", но не и ако имате анатидефобия (страх, че отнякъде ви гледа патица), защото героят в парчето страда именно от това. Тези с разбити сърца пък могат да си пуснат "Blue Screen" и да усетят болката на плачещия (буквално, поне в края) протагонист от загубата на неговия скъп и любим хард диск.

Слагам отделен абзац тук, защото "NSFW" може и да е световен рекордьор за най-многократно казване на думата "fuck" в песен - над 500 пъти! Опитах се да ги броя и все ги изкарвам някъде около 520, но не гарантирам абсолютна точност. Парчето е дълго малко над 3 минути и в него не се използват други думи, освен едно самотно "shit" в края. Вулгарността остава на преден план и в скеча "New to the Neighborhood", след който обаче идват "Awesome" (която ни изброява random неща, които са awesome) и странният метъл урок по първа помощ при задавяне с храна "Choking Hazard". До края на албума настроението се поддържа от скеча "Trick or Treat", "The Power of Metal Compels You" (с която затварят пространствен портал, каращ жените да не се интересуват от секс) и аутрото "Outakes IV: The Outtakening". Нарочно досега не споменах "Danger Zone" (не разбирам смисъла на този кавър), леко безсмислените "Loathe Thy Neighbor" и "Fight to the Death" и "Bruce Campbell", която се бъзика добре с въпросния актьор, но... колко човека изобщо се сещат кой е той?


Като изключим няколко странни и неразбираеми откъм хумор (поне за мен) песни, "Revenge of the Vengeance" е... жесток. Ако го оценявах за това колко ме е забавлявал - щях да му дам максимална оценка, защото на места успя да ме разсмее и с глас, което е рядкост за какъвто и да е тип музикални албуми. Той оставя след себе си трайно добро настроение, заради което печели и много от адмирациите ми. Ако чуя обаче албум с подобна музика и той не е забавен - надали бих си го пуснал отново. Но в крайна сметка това са Psychostick и знаят как да съчетаят хумор с метъл така, че и най-темерутестите критици да не могат "копче" да им кажат.
 
+ + + + +
Изключително забавен и разтоварващ метъл албум.
Жанрово разнообразие - алтърнатив и ню метъл, груув, метълкор, траш и каквото още им е скимнало.
Комедията хич не пречи на групата да композира здрава и сама по себе си музика.

- - - - -
Някои бъзици и шеги ми се струват доста трудно разбираеми.
Последната третина на албума е с доста по-слаба концентрация на супер готини парчета.

IF YOU LIKE
Weird Al Yankovic, SOAD, Bloodhound Gang, Dethklok, Tenacious D, Jon Lajoie и др.

Автор: Undepth
[7.5/10]

1 Response for the "Psychostick - IV: Revenge of the Vengeance"

  1. Анонимен says:

    ГОЛЕМИ!!!
    Не бях ги чувал/виждал досега!!!
    \m/,