TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Texas In July - Bloodwork

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, октомври 13, 2014 0 коментара


Стилът: Metalcore
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Equal Vision
Отнема: ~41 минути 


Понякога си представям какво свири дадена група, съдейки само по името ѝ. Така например Texas In July ми звучеше като име на група, правеща лигав младежки пост-хардкор, но истината е много различна. Музиката на TIJ е сериозна и неочаквано тежка, като това всъщност е и първият им албум, в който има някакви чисти вокали, за които допринася новия вокалист на бандата. И въпреки че тях ги има само в една песен, албумът е много далеч от средняшките такива в жанра. Но и към него може да се отправят някои забележки.

Тежките китари, динамичният ритъм и супер здравият риф в отварящата "Broken Soul" направо могат да ви отвеят перчемите, ако не сте се подстригвали от доста време като мен. "Sweetest Poison" също удря много здраво, притежава много готино вътрешно разнообразие и е единствената песен, съдържаща чисти вокали. Те пък от своя страна се вписват много готино в песента, внасяйки разнообразие и повече мелодичност. Почти съм сигурен, че в следващия си албум чистите вокали на "новия" Дж. Т. Кеви ще бъдат използвани повече, но за сега такава промяна в цялостното звучене групата, вероятно, би била прекалено голяма. Само не разбирам защо точно тази песен е избрана като сингъл, който ми даде празни надежди, че ще чуя повече от чистото пеене на Кеви, но каквото - такова.

В очакване да чуя още някой готин момент, който да си струва да спомена, се оказва, че вече неусетно са минали три песни. Връщам ги пак със страха, че са скучни, щом не са ме впечатлили моментално. Здрави китари, зарибяващи рифове, тежки ревове, сола - всичко изглежда наред. Явно или трудно понасям наличието само на един тип вокали, или композициите са доста сходни и не се разграничават много една от друга. Едвам успях да забележа и участието на Леви Бентън (Miss May I) в "The Void" - и добре че го прочетох, та да се уверя, че е там, защото като цяло не си личи особено. "Inner Demons" обаче е разнообразна, мелодична и супер добре изпипана (дори и без чисти вокали). В над 3-минутния инструментал помага главния китарист на The Word Alive Зак Хансен и парчето се е получило доста добре. Иначе албумът продължава по същия начин, по който и започна. Песните са здрави и мощни, но така и не се появява такава, която да ме накара да скоча от стола, за да проверя как се казва, защото искам да я чуя поне още осем пъти в идния час.

Солата и забележителните китари са основната причина този албум да е толкова силен, въпреки всички други забележки към него. Няма как да им го отрека на TIJ - знаят как да свирят бе, да им се не види! И все пак липсата на разнообразие в песните и сходните структури правят албума по-лесно забравим, отколкото трябва да бъде - с изключение на "Sweetest Poison", заради чистите вокали в нея. Всички песни сами по себе си са много добри и мощни, но се губят в общата картинка. Липсва открояващият се хит, запомнящият се елемент, моментите, в които си казваш "3-та, 5-та и 8-та песен бяха страшни!". Ето защо и не мога да се съглася с един от колегите, че може да се направи много добър и запомнящ се албум в жанра само с един тип вокали. Дори малко да са - разнообразието е много нужно и важно. И макар че TIJ очевидно ги чака все по-светло бъдеще, пред тях има и още много мегдан за развитие, особено с новия им вокалист. И съм сигурен, че чак след като се отпуснат и решат да използват по-смело чистите вокали ще направят един наистина изключителен албум.


+ + + + +
Зверски добри китари, каквито съм чувал от изключително малко други групи в жанра.
Тежките рифове, бързите сола и динамичното темпо са на лице повече от 40 минути.
Метъл > кор.


- - - - -
Макар и добри, вокалите са прекалено еднообразни.
Сходни композиции и похвати = еднообразие и предсказуемост.
Толкова добри и подходящи чисти вокали, а ги има само в една песен...


IF YOU LIKE
August Burns Red, Miss May I, Fit For a King, Bury Tomorrow, For Today, FTFD и др.

Автор: Reksy
[7/10]

0 Response for the "Texas In July - Bloodwork"