TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Falling In Reverse - Just Like You

Posted by Today's Metal Crew On неделя, февруари 15, 2015 0 коментара

Стилът: Post-Hardcore/Pop-Punk
От/Год: САЩ, 2015
Лейбъл: Epitaph Records
Отнема: ~42 минути 


Предният албум на Falling In Reverse попадна в рубриката [OUTSIDE!], защото бе прекалено далеч от тежката музика, но може би все пак това беше грешка. Независимо колко елементи от други стилове ползват, FIR все още влизат в някакви рок рамки, така че още преди да си получа промото знаех, че "Just Like You" ще има справедлива оценка в регулярната част на сайта. Освен това се дочу и че Радке си е научил урока и няма да рапира чак толкова в новия албум, но дори и да го прави - ще о(б)съдим и това.

Голяма част от феновете изтъкват като едно от най-големите предимства на FIR фактът, че Рони Радке се е преборил с наркотиците, излежал си е присъдата в затвора и заради това музиката им звучи толкова емоционално. Ми... чувал съм далеч по-емоционална музика от хора, които са направили по-големи геройства от това да спрат наркотиците - като, например, да не ги започват. Но хайде да не реши някой, че се заяждам - пускам си албума без да ми дреме кой какво е друсал, пил и ял.

Началото на албума изглежда обещаващо. "Chemical Prisoner" е мелодичен, но не и лигав трак с хубав припев и нелош китарен sweep (защото не е соло). Веднага след това идва и сингълът "God, If You Are Above...", който наистина е и най-хитово звучащият трак в албума. И тук някъде се сетих защо всичко ми звучи някак познато и по старому - просто FIR са решили частично да се завърнат към звученето от "The Drug In Me Is You". Но за това след малко, защото мисълта ми обаче бе прекъсната от две поредни поп-пънк лигни, като чак в "Guillotine IV (The Final Chapter)" най-накрая се дочуха и някакви екстремни вокали и метълкор. Следващата "Stay Away" пък ме изненада приятно, макар че дори да не е особено тежка, не е и лигава като повечето парчета пред себе си. Следва нова поредица от лигав поп-пънк и спорадични "втежнявяания", в които FIR сякаш се опитват да приличат на Black Veil Brides, но хич не им се получава. С "Get Me Out" идва и апогеят на лигавщината и ако не се застреляте, докато я слушате, ви чакат две изненади. Първата е "Die For You", която е и най-тежката песен в албума, а втората е учудващо силната пиано балада "Brother", посветена на Антъни Радке - братът на Рони, загинал в автомобилна катастрофа през октомври 2013-та. Дори да не харесвате FIR и арогантността на Рони Радке, няма как да не му се признае - тази песен е изключително силна и емоционална.


Завръщането към звученето от "The Drug In Me Is You" е добре дошло, особено след тоталното разочарование с рапирането и лошия вкус, с които бе създаден "Fashionably Late". Само че дори това не спасява "Just Like You". Албумът е неприятно лигав дори за поп-пънк, екстремните включвания изобщо не са на място и са по-скоро излишни, китарните "сола" са по-скоро sweep-ове и затова накрая се е получила една лигава каша. По-добре си пуснете който и да е албум на A Day To Remember или Black Veil Brides да звучат едновременно и ще получите по-добър резултат от това тук. Единственото изключение, заради което бих ви насърчил да чуете нещо от "Just Like You" е великолепната "Brother". И може би още 1-2 песни, които са "окей".

+ + + + +
Изключително емоционалната балада "Brother" е най-добрата песен, която FIR някога са записвали.
Нелоши парчета като "God, If You Are Above...", "Guillotine IV" и "Die For You".
Взети са някои поуки и вече няма почти никакво рапиране. 

- - - - -
Неприятно лигав, посредствен и еднообразен.
Безинтересен за всеки, който вече е чувал ETF, ADTR и BVB и има навършени 13 години.
 
IF YOU LIKE
Escape The Fate, Black Veil Brides, A Day To Remember, Green Day и др.

Автор: Undepth
[3.5/10]

0 Response for the "Falling In Reverse - Just Like You"