TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Smash Into Pieces - The Apocalypse DJ

Posted by Today's Metal Crew On петък, февруари 13, 2015 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal
От/Год: Швеция, 2015
Лейбъл: Gain Music/Sony
Отнема: ~40 минути 


Шведите от Smash Into Pieces показаха на света още с първия си албум, че на тях може да се разчита за качествен алтърнатив рок/метъл. След турнето си с Amaranthe пък, музиката на Smash Into Pieces достигна до много повече хора и нищо чудно скоро да започнем да чуваме името на тази банда много по-често. Но тъй като Amaranthe така и не минаха през България с тях - аз сега ще ви запозная с групата и вторият им албум "The Apocalypse DJ".

Първите 4 трака от албума са си хитове отвсякъде, всеки от които с различно звучене. "Stronger" залага на тежки насечени китари и електроника, "My Cocaine" включва гост-вокали от Елиз Рид (Amaranthe), "Disaster Highway" е типичният алтърнатив хит, а "Checkmate" е баладичният такъв. И тъкмо когато започнах да се надъхвам, че това ще е един от кандидатите ми за албум на годината в жанра, нещата лека-полека започнаха да доскучават. "Don't Wake Me Up" звучи добре, но в "Another Day on the Battlefield" започна да се прокрадва чувството, че тая песен вече съм я чувал около 1000 пъти. Кулминацията на отегчението обаче дойде в трак №7 - "Reaching Out", който е един нескрит пълнеж. Все пак албумът започва да върви отново нагоре с "Color of Your Eyes" (предвидима, но приятна и мелодична), а припевът на "Bullets" спасява песента и напомня за добрите имена в жанра, но все още се усеща липсата на енергията, ударила ни в началото на албума. За щaстие тя се завръща с пълна сила в тежката "Burn", където чуваме как сполучливо се включват и екстремни вокали, а за финал ни очаква още един хит в лицето на "Rock N Roll (The Apocalypse Tribute)".

Ако средата на албума не беше чак толкова предвидима и обикновена, "The Apocalypse DJ" щеше да отнесе много хвалби от мен, но дори след няколко слушания продължавах да стоя леко разочарован. Което е странно, защото като цьяло албумът е доста добър сам по себе си. Явно ми се искаше да е дори по-добър и да има повече супер здрави парчета като "Stronger", да речем. Дори така обаче съм доволен, а вярвам, че и феновете на качествения алтърнатив ще имат много за слушане в този приятно тежък и мелодичен албум.


+ + + + +
Висококачествен алтърнатив с явен европейски почерк.
Близо половината албум се състои от хитове!
Добър звук, зарибяващи мелодии, качествен инструментал, висок клас вокали.

- - - - -
Скучновата, предвидима и прекалено обикновена средна част на албума.
Голям кашон с не напълно реализиран потенциал - този албум можеше да е тотален хит.
 
IF YOU LIKE
Renegade Five, Takida, Red, Nine Lashes, Godsmack, Poets of the Fall и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Smash Into Pieces - The Apocalypse DJ"