TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Frei.Wild - Opposition

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 19, 2015 0 коментара

Стилът: Punk Rock/Ska/Deutschrock
От/Год: Италия (Южен Тирол), 2015
Лейбъл: Rookies & Kings
Отнема: ~51 минути 


Frei.Wild са от Южен Тирол, Италия. Говорят и пеят на немски, но когато ги питаш дали имат германско самосъзнание казват "Ние сме южнотиролци!". Въпреки това през 2006-та направиха песента "Dieses Jahr holen wir uns den Pokal" ("Тази година купата е наша") по повод на световното първенство по футбол. Вокалистът им пък е пял в скинарска банда, но казва в една от най-емблематичните песни на Frei.Wild: "Ние не сме неонацисти, не сме и анархисти, ние сме точно като теб!". Трудно ми е да разбера какви точно са им политическите виждания, тъй като не съм на "ти" с немския, но честно казано - не ми и пука особено. Просто защото пичовете правят добра музика.

Откакто ги чух за пръв път през 2009-та с албума "Hart am Wind", Frei.Wild не са се променили кой знае колко много откъм звучене. Типичният им "стадионен" и силно емоционален пънк се среща из целия албум, но най-вече в песни като "Wir brechen eure Seelen", "LUAA - Rock’n Opposition", "Hab keine Angst", "Wenn die Erinnerung erwacht" и "Unvergessen, unvergänglich, lebenslänglich". С малко повече мелодия от този списък се открояват "Allein, ohne dich, bei mir", "Hör, was das Herz dir sagt" и ироничната "Akzeptierter Faschist".

Сред по-различните песни в албума са "Es braucht nicht viel, um glücklich zu sein", която си е типична ска, баладичната "Ich will dich irgendwann verlieren", "Morgen wird alles besser" и оставената в бонус диска "Wie ein schützender Engel", която те не искат да наричат "поп-рок", но всъщност си е точно поп-рок. Не че има особено значение де. Но не мога да кажа и че това звучене им отива по какъвто и да е начин. Този вокал не става ни най-малко за балади и поп-рок. Чуйте го дори само веднъж и ще се убедите още на първата секунда.

Феновете със сигурност ще харесат "Opposition". Както и в предишните албуми, така и в него има 1-2 отявлени хита, но този път сякаш няма наистина, ама наистина голям хит. Странното е и че видеоклипове бяха пуснати за песни, които се намират в бонус-диска към албума, което за пръв път виждам да се случва при някоя банда, но... тяхна си работа. И най-важното - "Opposition" определено не е правен с мисълта за международния пазар. Затова и интересът към него по наши земи ще е минимален, да не кажа почти никакъв.
 
+ + + + +
Купища здрав, първокласен, висококачествен германски пънк рок.
Добър звук и немалко картина, с която той бе запълнен под формата на клипове.
Няколко композиции с по-открояващо се "хитово" звучене. 

- - - - -
Почти напълно нерелевантен към международния пазар (в който попадаме и ние).
Малко еднообразен като цяло и може лесно да изгубиш интерес по средата.
Определено е по-слабичък от предните албуми.
 
IF YOU LIKE
Böhse Onkelz, Wilde Jungs, Serum 114, Betontod, Hämatom, Volxsturm и др.

Автор: Testset
[6.5/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Frei.Wild - Opposition"