TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

 • About TMB

  BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

  ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

  [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

5 Seconds of Summer - Sounds Good, Feels Good

Posted by Today's Metal Crew On вторник, октомври 13, 2015 6 коментара

Стилът: Pop Rock
От/Год: Австралия, 2015
Лейбъл: Capitol Records
Отнема: ~54 минути


Бой бандите започнаха отново да стават популярни. Разликата е, че откакто отново дойдоха на мода, се правят, че са рок. И докато One Direction поне са си чиста проба бой банда, 5 Seconds of Summer се правят, че са рок група и държат китари и басове. Дълго време живях щастливо без да знам за съществуването им, след което разбрах, че вече са суперзвезди, клиповете им имат сигурно около милиард гледания, а фенбазата им е горе-долу същата, която имат и One Direction. Но тъй като ги водят рок, захапах това промо и реших да пиша за него тук. Все пак сайтът има нужда от посетители, а кой знае колко фенки тук търсят името им и сега TMB им излиза в резултатите. Каква тактика, а?

Като казах, че държат китари и басове, тия пичове май наистина само ги държат. Колкото и техни живи изпълнения да си пуснах, на всички падаше свирепа буфосинхронада. Единственият, който реално свири на инструмента си, е барабанистът, докато останалите имитират свирене по-зле от мадамите в клипа на "Bye Bye Beautiful" на Nightwish. Да не говорим пък колко фалшиво квичат на живо. В морето от пъпки и брекети (и някой и друг чичак, сигурен кандидат за "To Catch a Predator") обаче на никой не му дреме. Коментарите под клиповете са предимно от типа на "Люк, обичам те", "Ох, искам да ги гушкам", "Имат сладки усмивки" и други подобни. Така де, на кой му пука дали имитираш свирене и дали пееш фалшиво, когато си убаф? Тук ми иде да отворя и една скоба за това как се продава секс на деца, ама айде, ще ви я спестя засега.

Музиката - нещо като One Direction, но с явната цел да прилича на Green Day. Поп-рок, другаруващ с малко поп-пънк мелодичност, за да има какво да пеят претъпканите с тийнейджърки зали. В "Sounds Good, Feels Good" реално обаче има само няколко хитови песни, събрани накуп в самото начало - "Money", "She's Kinda Hot", "Hey Everybody" и "Permament Vacation". На последната трябва да се признае, че наистина е зарибяваща, а в "She's Kinda Hot" и "Money" витае нелош поп-пънк дух. Следващите 10 песни обаче са блато от пълнежи. Всички парчета до края, без изключение, са толкова скучни, че надали и бесните им фенки ще си ги пуснат за втори път. Все пак надушвам, че май "Jet Black Heart" ще е следващ сингъл, тъй като има някакъв насилено заложен хитов потенциал. Но няма да го чакам със затаен дъх. Все пак имам някакъв вкус.

Тъжно е, че за да станеш известен в наши дни, трябва да целиш аудиторията с най-недоразвит критерий и задължително да изглеждаш много по-добре, отколкото свириш. Дали ще си "лошото момче" или "сладникавият русокоско" - няма значение. Но докато в една друга обичана предимно от тийнове банда като Black Veil Brides поне има талантливи музиканти и хубава музика, в 5 Seconds of Summer такива няма и затова инструменталът и текстовете им са на ниво "пети клас, втория срок". И все пак, за да постигнат световен успех с подобни ограничени умения, явно има нещо в тоя състав, освен агресивен PR и много налети кинти.


+ + + + +
Няколко хитови трака, на които ще се хвърлят сутиени чашка "А".
Без фалшиво пеене, за разлика от живите им изпълнения.
Изчистен звук и скъпа продукция.

- - - - -
След четирите хита в началото се нагазва в блато от пълнежна посредственост.
Повечето песни са лоши, подсладени и облигавени копия на Green Day и Sum 41.
Изключително опростени, инфантилни композиции, инструментал и текстове.
Сериозни съмнения дали сами си свирят музиката, или са просто буфосинхронираща бой банда.
 
IF YOU LIKE
One Direction, Jonas Brothers + лигави версии на Green Day, GC, Sum 41, AAF и др.


Автор: Undepth
[2.5/10]

Categories: , , , , , , ,

6 Response for the "5 Seconds of Summer - Sounds Good, Feels Good"

 1. Анонимен says:

  + + + + +
  Няколко хитови трака, на които ще се хвърлят сутиени чашка "А".

  Пак цъфкате брутално в десетката :D

 2. Анонимен says:

  2014- She Looks So Perfect
  2015- She's Kinda Hot
  2016- She's Okay
  2017 She's ugly af.
  2018 I'm gay.
  2019 He looks so perfect
  2020 He's kinda hot
  2021 fuck him
  2022 I think im cat-sexual , meow :3

 3. Анонимен says:

  Виж скъпа,явно си далеч от тяхното ниво щом ги смяташ за такъв тип банда. Виждам,че само си споделяш мнението,но то е напълно грешно. Ако ги познаваш лично и знаеш що за хора са щеше да мислиш различно,но какво говоря, ти си далеч от тази мисъл,километри от нея. Затова спри да хейтиш тази банда,хората в нея са по-добри от колкото ти някога ще бъдеш. Пеят страхотно,кариерата и издигането на групата е вдъхновяваща,а колкото до теб,сивото вещество в главата ти не ти стига,като пишеш тези думи против момчетата. Когато станеш нещо повече като човек,пиши отново тук и тогава мога да приема критиката ти,но до тогава ти си едно нищо!

 4. Ооооо заби я !!! ������
  Харесва ми стила ти

 5. Анонимен says:

  Да си знае мястото!

 6. Разбираме, че си ядосана, но да си пишеш сама коментарчета и да си отговаряш е малко шизофренично и напълно ненужно. Влизаш и в рубриката ни "Стенъ нъ сръмъ", съжалявам. Поздрави!

  P.S. Момченце е писало това ревю, не момиченце.