TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

The ReAktion - Selknam

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, октомври 15, 2015 1 коментара

Стилът: Alternative/Nu Metal/Electronic
От/Год: Чили, 2015
Лейбъл: Mainia Recordings
Отнема: ~48 минути


The ReAktion е едва втората чилийска банда, на която правим ревю в сайта. Пичовете обаче ги продуцира Сид от Slipknot, който очевидно вижда потенциал в тях, затова с интерес се нахвърлихме дружно върху дебютния им албум "Selknam". Нюхът на Сид не греши, защото в диска наистина има потенциал. Някъде на ръба между алтърнатив/ню метъла, електрониката и индъстриъл рока, "Selknam" може и доста да зарадва феновете на съвременния алтърнатив.

Най-успешните тракове в албума безспорно са тези с повече електроника - не защото съм някакъв бесен фен на електрониката, а просто защото песните без такава звучат малко сухо и прекалено обикновено. На техния фон силно се открояват "10 Steps To Success" със своите недосадни (!) дъбстеп елементи, енергичната "I am Somebody", удрящата с насечен индъстриъл риф "The Network" и закриващата "Enter the Fourth Dimension". В "The Lie That You Believe" пък електрониката е на по-заден план, но това е песен с голям хитов потенциал и ако бях на тясно място, определено щях да извадя нея като сингъл вместо еднообразната "Synchro". "Across the Universe" звучи като песен, с която могат да се похвалят, като бих включил в това число и малко по-прогресарски звучащата "Cycles and Shapes", която обаче се разгръща чак след средата си.

"Selknam" е готин дебютен албум, в който сякаш дочувам по нещо от много други банди - Korn, Starset, Static-X, Enter Shikari, та ако щете дори и малко Dead by April в най-модерно звучащите пасажи. Това автоматично означава, че албумът е достатъчно разнообразен, за да имате подобаващо голям избор по време на слушане. И макар да си личи веднага, че The ReАktion си имат трески за дялане, ви препоръчвам да им хвърлите ухо, защото групата наистина загатва за голям потенциал и може да ни изненада с нещо голямо в идните години. Но засега можем само да гадаем и да се надяваме.


+ + + + +
Достатъчно разнообразен албум, в който феновете на по-"модерните" жанрове има какво да намерят.
Много добре като за дебют, особено с толкова потенциал, събран на едно място.
Електрониката е водеща сила и благодарение на нея нещата се получават.

- - - - -
Електрониката е водеща сила и без нея нещата нещо-нещо не се получават.
Някои по-сухи, еднообразни и обикновени парчета, в които го няма "уау" факторът.
Още много видими трески за дялане.
 
IF YOU LIKE
Starset, Korn, Static-X, Linkin Park, Enter Shikari, Deftones, Red и др.

Автор: Stahley
[7/10]

1 Response for the "The ReAktion - Selknam"

  1. Unknown says:

    Similar to Static-X?... Doubt it...