TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Knorkator - Ich bin der Boss

Posted by Today's Metal Crew On сряда, септември 21, 2016 0 коментара

Стилът: Industrial Metal/NDH/Comedy
От/Год: Германия, 2016
Лейбъл: Tubareckorz
Отнема: ~42 минути


Knorkator се бяха разпаднали преди години, но колко и да им се радвах, когато се събраха отново, все по-рядко ме карат да усещам онази тръпка, която имаше в албумите им до 2005-а. Да, Knorkator още са онази шантава германска група, в която куп супер талантливи музиканти се лигавят на фона на своя моментално разпознаваем метъл, но вместо да правят култови хитове, просто все повече се повтарят.

Честно казано, отдавна не съм сигурен какъв би бил най-верният ход за Knorkator. Харесвам групата от ужасно много години, но ми се струва, че Щумпен, Алф и Бъз вече са дали най-доброто от себе си и карат по инерция, а всеки техен опит за нещо по-различно звучи все по-странно. Въпреки това "Ich bin der Boss" е най-кноркаторският им албум от 10 години насам и това е добра новина. Вдъхновението от безумната германска детска книжка с "поучителни" истории "Struwwelpeter" е дало добри резултати в "Die Geschichten von den schwarzen Buben" (история за това как три деца тормозят тъмнокожо дете и за наказание един човек ги потапя целите в мастило) и "Die Geschichte vom Zappel-Philipp" (сходна поучителна история, в която дете не седи мирно на масата и бута храната на пода).

Заглавната "Ich bin der Boss" и следващата "Zähneputzen, Pullern und ab ins Bett" очевидно се опитват да повторят успеха на песни като "Alter Mann" и "Du nich" и донякъде успяват, защото са наистина забавни, но въпреки това оставят чувството, че групата се самокопира. Кавърът на "Eldorado" на не по-малко безумната германска диско група от края на 70-те "Goombay Dance Band" обаче безспорно звучи идеално в изпълнение на Knorkator - тази песен сякаш е писана за/от тях! Закриващата "Du bist kein Mensch" пък стряска с неочаквана тежест и зловещи ревове от страна на Алф Атор, който не се е справял толкова добре с дет метъл задълженията си от "Böse" насам. Барабанистът Николай Гогов (да, българин) също се впуска в тежки, скоростни ритми и ако не бяха типичните Knorkator елементи, някой по-незапознат спокойно би могъл да реши, че слуша дет метъл трак. След кратко затишие се появява и скритият бонус трак "Setz Dich".

Това е. Без зор, притеснения и особени изненади, Knorkator са издали един типично кноркаторски албум. И ако това не ви говори нищо, значи е крайно време да чуете Knorkator и да разберете защо няма друга такава група на света и защо всеки техен нов албум, пък бил той и не чак толкова силен, винаги ще е добра новина.


+ + + + +
Типично кноркаторски албум без ненужни експерименти със странни балади, сериозни песни и прочие.
Вдъхновението от безумната детска книжка "Struwwelpeter" им пасва много добре на стила.
Без ясно изразени и неоспорими слабости.

- - - - -
Групата като цяло се повтаря (да не кажа самокопира) много често, вместо да се развива.
Прекалено предвидим и лесно забравим албум, особено от гледна точка на по-дългогодишните фенове.
Отдавна липсват енергията и хитовия потенциал от "Wir Werden", "Ich lass' mich Klonen", "Alter Mann" и т.н.

IF YOU LIKE
JBO, Buzz Dee, Feuerschwanz, Die Apokalyptischen Reiter, Rammstein и др.

Автор: Testset
[6/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Knorkator - Ich bin der Boss"