TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Of Mice & Men - Cold World

Posted by Today's Metal Crew On събота, септември 17, 2016 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Nu Metal
От/Год: САЩ, 2016
Лейбъл: Rise Records
Отнема: ~44 минути


Признавам, хванах се на въдицата. Когато OM&M пуснаха първия си сингъл към албума "Pain", директно скочих от стола и започнах да куфея. И как да не куфее човек на тая комбинация от ню метъл, метълкор и осезаем индъстриъл дух? Следващите пуснати песни доста се различаваха като стил, но си казах, че е нормално - явно просто OM&M искат да покажат колко ще е разнообразен "Cold World". И това донякъде е така - защото "Cold World" е разнообразно слаб.

Ако все още не сте се добрали до албума и си седите с представите, че ще има още песни като "Pain", направо си спестете слушането на "Cold World", ако не искате да преживеете едно много сериозно разочарование. OM&M са поели по пътя на групи като BMTH, олекотявайки стила си до неузнаваемост и са записали най-слабия си албум досега, който на всичкото отгоре става все по-слаб с всяка изминала песен. Супер скучната, тиха и бавна "Game of War" отваря албума и звучи като 4-минутно интро, а "The Lie" направо "избухва" с уморено средно темпо и средняшки алтърнатив припев. "Real" звучи като слаба песен на Breaking Benjamin, докато "Like a Ghost" звучи така, сякаш аматьори се опитват да пародират Korn и Linkin Park. Първата половина на албума завършва все така средняшки с "Contagious" и малоумната интерлюдия "-".

Точно в средата на албума, явно умираща от срам и не искаща да се числи към нито една от двете половини, стои единствената хубава песен в него - "Pain". След нея обаче нещата стават зле с още по-висока скорост. От жалкото скимтене в "The Hunger", през убийствено скучната "Down the Road", та чак до закриващия позор "Transfigured", тази втора половина на албума не спира да ни убеждава, че в нея няма нищо хубаво. Дори не ми се говори пък за другата малоумна интерлюдия "+". Просто адски идейно, да има плюс и минус като тракове, гениална концепция, човек направо в три шока едновременно може да изпадне от тая креативност.

"Cold World" е албум, който започва уморено, лута се, осъзнава, че не води доникъде и свършва трагично. Очевидно идеята на OM&M е била да направят алтърнатив албум, който да звучи като излязъл в началото на века, но този жанр просто не им се отдава. Крайният резултат може да се оприличи на лапването на стара електрическа крушка - звучи като забавно предизвикателство, но след това бързо осъзнаваш, че не можеш да си я извадиш от устата (и се изисква да ти разкачат ченето, за да я извадят, така че не пробвайте, деца). И колкото и да се опитваш да убедиш останалите, че лапването на крушката е било яка идея, никой не ти вярва.


+ + + + +
Един сериозно разкуфяващ трак.
Качествен звук и продукция.
Безспорно добри различни видове вокали от Остин и Арън.

- - - - -
OM&M са се опитали да направят албум в нов за тях жанр, който обаче хич не им се отдава.
12 от общо 13 песни не успяват да минат летвата дори на "средняшкото".
Безкрайна поредица от бавни, леки, уморено звучащи, безпосочни композиции.
Абсолютно ненужни интерлюдии и учудващо инфантилни текстове на места.

IF YOU LIKE
Breaking Benjamin, Our Last Night, BMTH, Linkin Park, WCAR и др.

Автор: Undepth
[2.5/10]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Of Mice & Men - Cold World"