TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Dead End Finland - Slaves to the Greed

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, октомври 03, 2016 0 коментара

Стилът: Modern MDM/Electronic
От/Год: Финландия, 2016
Лейбъл: Inverse Records
Отнема: ~42 минути


Славата на модерния мелодет лека-полека отмина, но пък Dead End Finland продължават да се справят добре в жанра. В "Slaves to the Greed" финландците даже са направили неочакван напредък с подобрена продукция, засилена употреба на електронни елементи и така нужното им по-голямо разнообразие в композициите. Албумът е по-мрачен, по-изпипан и по-"модерен", но въпреки това не изненадва кой знае колко. За това определено оказва влияние и фактът, че предварително бяхме чули повече от половината албум в YouTube. Все още не съм сигурен защо.

Винаги съм подхождал с очаквания към албумите на Dead End Finland, но след предишния албум просто спрях - тази група всеки път имаше някакъв проблем и Все нещо пречеше на удоволствието от слушането. Така например предишният албум беше добър, но с толкова гадна продукция, че просто се отказах по средата. Затова и сега подходих без очаквания, но с надежда, че поне продукцията този път ще е по-добра - и поне това е факт. Може би за пръв път откакто ги следя, Dead End Finland са издали албум, който мога да чуя без да има постоянен дразнещ фактор в звука. Това обаче е само началото - трябваше да проверя и дали съдържанието е на ниво.

"Slaves to the Greed" започва в средно темпо с мелодичните "Through the Echoes, Future & Past" и "Inside the Void". С излишно едноминутно интро започва пък големият хит в албума - "Fragments of the Innocent". Темпото отново е средно, но мелодиите са мрачни и завладяващи, китарите - тежки, а електронните бийтове в средата придават един много готин кибер отенък на песента. Клавишните игреаят сериозна роля и в другата най-добра композиция в албума - "Nightfall". Малко след средата с повече сила блестят "Screaming Back To Hell" и бавната и насечена "The Devil Inside Me". Идея си нямам обаче кой е решил, че е добра заглавният и затварящ трак "Slaves to the Greed" да звучи по този ужасен, почти неслушаем начин.

Dead End Finland безспорно са готина банда със свежи идеи, но дори с настоящите си "подобрения" нещо продължава да ѝ липсва. Добрите песни се открояват прекалено много пред лесно забравимите пълнежи, макар и да няма повече от две откровено слаби композиции. Dead End Finland правят добра музика, но и преди сме си говорили, че това не е достатъчно на днешно време. В повечето песни в "Slaves to the Greed" липсва грабващият елемент, а звукът, бил той и подобрен, оставя мегдан за доста подобрения.


+ + + + +
Добра смесица от модерен мелодет и електроника с два открояващи се хита.
Открояващо се добри чисти вокали, даващи тон за много мелодични припеви.
Спешните подобрения в продукцията са направени.

- - - - -
Голям брой нелоши, но лесно забравими композиции, в които липсва грабващият елемент.
Повече от половината албум вече се лее онлайн по някаква причина.
Звукът, макар и подобрен, може да се пипне още.

IF YOU LIKE
Cipher System, Kiana, Tracedawn, Emergency Gate, Fear of Domination, Sybreed и др.

Автор: Testset
[6.5/10]

0 Response for the "Dead End Finland - Slaves to the Greed"