TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Wovenwar - Honor Is Dead

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, октомври 17, 2016 0 коментара

Стилът: Alternative Metal
От/Год: САЩ, 2016
Лейбъл: Metal Blade
Отнема: ~39 минути


След края на As I Lay Dying, дошъл с опандизването на Тим Ламбесис, на бял свят дойде Wovenwar - група, създадена от останалите членове на AILD и Шейн Блей от Oh, Sleeper. И макар още да откриваме следи от метълкор и NWOAHM (ако някой още ползва тоя термин) в Wovenwar, новият им албум е почти чист алтърнатив метъл, чието звучене можем грубо да определим като нещо средно между Trivium, BFMV и Red. И да, в този албум вече има и крещящи вокали!

"Honor Is Dead" оставя впечатления, че е по-мрачен албум, отколкото всъщност е. От една страна може би ми влияе обложката, а от друга - по-емоционалните вокали на Шейн, но усещането, че албумът е по-мрачен от предшественика си така и не ме напусна. Във всички случаи обаче "Honor Is Dead" е много по-агресивен и някак близък до AILD откъм емоция. Това си личи още от отварящото дуо "Confession" и "Censorship", които залагат на все така мелодично и грабващо, но много по-агресивно звучене от това в дебютния албум. Заглавната "Honor Is Dead" е типичен хитов алтърнатив метъл трак, а баладата "Compass" може би също до голяма степен обяснява защо намирам този албум за по-мрачен. "Stones Thrown" удря с неочаквано ню метъл звучене, а "Bloodletter" разбира на пух и прах представите за "стереотипния предпоследен трак", който обикновено е просто пълнеж, но в случая е сред най-добрите композиции в "Honor Is Dead". Закриващият трак "130" също не е типичният такъв, тъй като е дълъг само 2 минути и половина, но е сред най-динамичните в целия албум.

Без да блести с повече от 2-3 хита (между които трябва да спомена и "Lines in the Sand") , "Honor Is Dead" предлага достатъчно качествен материал, за да не можем да се оплачем и да покуфеем без грам угризения. Крайно слаби песни няма, а албумът в никакъв случай не е по-слаб от дебютния, като добавянето на екстремни вокали със сигурност е голям плюс. Въпреки това обаче цялостното усещане в тези 39 минути е някак... странно. И не съм сигурен защо. Все още не съм имал възможността да го обсъдя с повече хора, затова ако попаднете на него в идните дни и разберете откъде идва тази "странност" - споделете с мен!


+ + + + +
По-агресивно и тежко, но все така мелодично и алтернативно звучене.
Крещящите вокали са добро и очаквано допълнение към музиката на групата.
Стегнат и динамичен албум, без излишни дължини.

- - - - -
Необяснимо усещане, че албумът е някак... странен.
Малко еднообразен на места.
Втората балада изглежда някак излишна на фона на "Compass".

IF YOU LIKE
Trivium, BFMV, Red, As I Lay Dying, Killswitch Engage, Breaking Benjamin и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Wovenwar - Honor Is Dead"