TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Sonic Syndicate - Confessions

Posted by Today's Metal Crew On неделя, октомври 09, 2016 0 коментара

Стилът: Alternative/Pop Rock
От/Год: Швеция/Англия, 2016
Лейбъл: Despotz Records
Отнема: ~44 минути


Рядко съм се чувствал чак толкова объркан от албум. И то не защото не съм готов да чуя промени, а защото не мога да си представя как някой би могъл да реши, че подобна драстична промяна в жанра би била добра идея. Даже се опитах да си представя, ако някоя група се беше променила толкова много, преди да има масово интернет и да се правят видео епизоди с "изповеди" на тема "Защо се променихме и защо трябва да разберете решението ни". Феновете щяха да си купят диска (касетата) и да си търсят масово парите обратно. Пък и поне в новия си стил да правеха нещо готино, а то... сещате ли се за Nine Lashes и тяхната рязка промяна? Е, това тук е горе-долу от същия калибър.

Не е лъжа и жанрът в описанието горе не е грешка - Sonic Syndicate вече не са метъл група, а е много спорно и дали все още изобщо са Sonic Syndicate, особено в този крайно орязан състав. "Confessions" е в най-добрия случай алтърнатив рок албум, като много силно се опитвам да се самоубедя, че всъщност не е поп-рок. По-лошото е, че даже не е добър алтърнатив рок, а изключително посредствен такъв. И ако мислите, че "Start a War" е била лоша и/или лека песен, значи по-добре изобщо не си пускайте "Confessions", защото този първи сингъл е сред най-добрите композиции в него. Единствената по-хубава песен е "Crystallize" и то не защото е супер добра, а защото в началото и се намират единствените 25 секунди от албума, които реално напомнят за Sonic Syndicate. Нещо като последно издихание на една някога добра група.

Отвъд тези половинчати изключения, в албума няма нито една заслужаваща си композиция и това е плашещо. Накрая вместо да търся нещо добро, пробвах да намеря най-лошите песни в "Confessions", но и това се оказа трудно. Кое може да е по-лошо - сингълът "Confessions", биещата на 30STM "Falling", или пращащата смесени сигнали "I Like It Rough", в която Нейтън за миг стряскащо напомня за Деян Неделчев? А може би баладата "Still Believe", в която поп-певицата Madyx пее "Promise me, promise me!" досущ както се пее в една песен на Dead by April? И само аз ли чувам в "Burn To Live" да се пее "Burn some lubricant"? А защо ми се плаче (ама наистина), докато слушам "Life is Not a Map", "Halfway Down the Road" и нелепата балада "Closure"?

"Confessions" e лоша идея с трагикомична реализация. Тук идва и въпросът - защо изобщо групата не прекрати съществуването си и не прави новата си музика под ново име? Отговорът е само един - смяната на името има пагубни последствия за почти всяка група. Sonic Syndicate е разпознаваем търговски продукт, марка, наложено име и никой нормален музикант не би се лишил с лека ръка от такава солидна основа. Затова името остава същото, а групата стиска зъби и чака бурята от фенско недоволство да премине, гневът да се разсее и недоволните да напуснат лагера, за да отстъпят място на верните докрай и на новодошлите. Аз обаче не съм сигурен, че такива бури отминават толкова бързо и безболезнено и дали това не е началото на края за SoSy. Честно, давам им максимум още един албум. Защото кой ще го купи? Хайде, този път няколко човека ще се объркат, ще се надяват, няма да прочетат това ревю и ще го купят. Но след това? Откъде ще дойдат новите фенове? Sonic Syndicate е наложено име на метъл сцената, а не на... тази нова сцена, която и да се води тя.

Във видео сериите преди излизането на "Confessions" музикантите от групата се изредиха да се изповядват на фона на тъжна музика, но нито един от тях не посмя да каже на феновете едно "Извинете!", а те го заслужават. Толкова ли щеше да е трудно да го кажат редом с другите изповеди? "Извинете, стари фенове, новият албум не е метъл, не искаме да ви лъжем, не искаме да ви обидим, но просто искаме да запазим нашия бранд и дори да не го харесате, се надяваме да ни разберете." - ето това да бяха казали и щях да приема загубата на SoSy далеч по-леко. "Confessions" пак щеше да е слаб, но поне нямаше да ми е обидно от този факт.


+ + + + +
Групата най-сетне е свободна да прави това, което наистина иска да прави, без ограничения от лейбъла.
25 секунди в началото на "Crystallize", които за последно напомнят за старите SoSy.

- - - - -
Sonic Syndicate вече НЕ Е метъл група, а алтърнатив/поп-рок група.
Още по-лошото е, че дори не е добра алтърнатив/поп-рок група.
Изключително лигави вокали от Нейтън, с които ни пее ужасяващо слаби текстове. 
Един куп балади и никакво качване над средното темпо през целия албум.
От Sonic Syndicate са останали само името и физическото присъствие на Робин Сюнесон.

IF YOU LIKE
Smash Into Pieces, 30STM, Nine Lashes (в новия им стил), Любо Киров и др.

Автор: Testset
[1.5/10]

0 Response for the "Sonic Syndicate - Confessions"