TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Smash Into Pieces - Rise And Shine

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, януари 23, 2017 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Electronic
От/Год: Швеция, 2017
Лейбъл: Gain Music
Отнема: ~45 минути


Защо бе, Smash Into Pieces, защо? Защо и вие трябваше да ни найнлашнете и сониксиндикейтнете така? Кой the fuck ви излъга, че е добра идея да си промените звука по тоя малоумен начин? Лейбълът ли ви бута да правите такива неща? Сами ли решихте, че искате да сте шведските Nickelback, или някой ви подсказа и натисна в тая посока?

Да речем, че началото с "Turn It Down" не е лошо - китари все още има, а електрониката леко напомня за тази на Amaranthe. Припевът е хитов и зарибяващ, а след средата се дочуват дори 1-2 крясъка. Веднага след това обаче всичко рухва! "Let Me Be Your Superhero" е блудкаво алтърнатив рокче в средно темпо, а "Merry Go Round" е блудкаво поп рокче в бавно темпо. "Higher" връща надеждите за миг с хитово звучене и малко повече тежки китари, но радостта след тях също трае кратко. "Animal" с малко зор може да мине за песен на Maroon 5, "Stay" е окей баладка, която щях да приема с отворени обятия, ако не беше забучена сред куп други леки композиции, но истинското дъно се изкопава с "YOLO". Сигурно им се е струвало забавно като идея да напишат подобно парче в стил Nickelback, но щеше да е смешно само ако не беше тъжно. А може би е опит за пробив на американския кънтри пазар? Нямам идея, а май всъщност не искам и да знам. И ако дотук не сме разбрали, че албумът е лек и вдъхновен от модерното американско кънтри, идват почти идентично звучащите "Save It For the Living" и предизвикващата отчаяние още със заглавието си "In Love With Love".

И бам! След цялото това отчаяние идва закриващият (заглавен) трак! Добре, къде спаха досега, защо целият албум не звучи така?! Агресивни електронни лийдове, тежки, насечени китари, малко крясъци за фон и финал и... майко мила, жестока песен! Обаче пак се връщам към първия си въпрос - защо?! Защо трябваше да чакаме до самия финал на албума, за да чуем истинските Smash Into Pieces и да увеличим колоните докрай? Понякога наистина не разбирам решенията, които групите взимат, честно. Окей, прави ви се друга музика, искате да сте друга група - поне кажете предварително, че да не чакаме нещо хубаво, а то да се окаже помия. Бъдете мъже и кажете "Пичове, уважаеми фенове, следващият ни албум ще бъде лек, а тъй като ще ходим и на турне в САЩ, ще е вдъхновен от модерното кънтри, та ако чакате тежки китари - ще ги има в 1-2 песени, но не в повече, затова кажете на приятелите си, които искат да разнообразят от Taylor Swift и Florida Georgia Line с нещо, че ще издадем албум като за тях". Е, пак щях да съм разочарован, но поне щях да съм готов...


+ + + + +
Добър отварящ и още по-добър затварящ трак, с още един сполучлив някъде между тях.
Значително подобрена продукция и китарен звук.
Няколко хитови припева и мелодии.

- - - - -
Поредната група, олекотяваща звука си без видима причина.
Преобладаващо слаби и скучни композиции в духа на Nickelback.
Обидно лек албум, по ужасния пример на Nine Lashes и Sonic Syndicate.
 
IF YOU LIKE
Adelitas Way, Nine Lashes, Sonic Syndicate (с новия звук), Nickelback и др.

Автор: Testset
[4/10]

0 Response for the "Smash Into Pieces - Rise And Shine"