TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Megaherz - Komet

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 19, 2018 0 коментара

ЖАНР: Industrial Rock/Metal/NDH
ОТ/Д: Германия | 23.02.2018
ЛЕЙБЪЛ: Napalm Records
ОТНЕМА: ~46 минути

25 години Megaherz... уау, май съм остарял. Така де, когато ги слушах за пръв път бяха в тотално различен състав, но неведнъж сме говорили за това дали сегашните членове на бандата продължават да носят слава на името Megaherz и да надграждат постигнатото през годините. Е, понякога успяват, понякога се губят в търсенето на идентичност, но важното е, че продължават и всеки път чакам да видя какво ново са сътворили.

Би било много пресилено да нарека "Komet" албум на изненадите, макар да има няколко такива, пръснати из него. Напоследък, да речем, Megaherz ползват все по-малко електроника, затова мног осе зарадвах да чуя такава още в NDH-арския първи сингъл "Vorhang auf", както и в другите NDH тупалки и най-силни песни в албума - агресивната и тежка "Schwarz oder Weiß" и закриващата "Nicht genug". И в трите композиции тежките китари и разкуфяващият ритъм са основна движеща сила - нещо, което с малко уговорки можем да кажем още за "Trau dich" и мрачната и метълска "Nicht in meinem Namen", чийто мелодичен припев обаче леко убива началната агресия. Друга тежичка песен, при това с доста рамщайнски дух, е "Horrorclown", в която Megaherz за пръв път захващат политическа тема (Тръмп). Честно казано се учудвам, че въпросният трак не е сингъл.

Малко по-леко и в средно темпо минават сингълът "Komet", "Scherben bringen Glück" и "Tiefenrausch". Единствената балада в албума този път, в която Лекс за пореден път доказва, че гласът му не е създаден за балади, е "Von Oben" и е посветена на починалия баща на китариста Кристиян Бистрон (X-ti). Чудех се до последно дали да броя и объркващата "Heldengrab" с нейния техно бийт и почти напълно липсващи китари за балада, но май тя по-скоро е само... странна. И не особено добра още на ниво "идея".

Макар това да не е мега силният албум на Megaherz, който чакам от доста време, но не мога и да не кажа, че съм приятно впечатлен от намаленото количество балади и бавни песни. Радвам се искрено на силата на песни като "Vorhang auf", "Nicht genug" и "Schwarz oder Weiß" и все така твърдя, че точно такива тракове най-много пасват на легендата, наречена Megaherz. За средното темпо и баладите си имаме предостатъчно музика от Unheilig, така че ми се струва крайно време Megaherz да грабнат юздите, да направят нещо по-силно и различно от всичко досега и 25 години по-късно отново да се превърнат в пионерите, които някога бяха.


+ + + + +
25 години по-късно Megaherz продължават започнатото с пълна сила.
Повече поле за изява на тежките китари, разкуфяващите ритми и електрониката.
Завишен процент на по-бързите и тежки тракове за сметка на баладите.
 
- - - - -
Гласът на Лекс продължава да не е най-подходящият за балади.
Средното и бавно темпо все така не им отива и напомня за Unheilig.
Без особени изненади като цяло.

IF YOU LIKE
Eisbrecher, Unheilig, Oomph!, Rammstein, Stahlmann, Erdling и др.

Автор: Testset
[7/10]
 


Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Megaherz - Komet"