TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Schwarzer Engel - Kult Der Krähe

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, февруари 05, 2018 0 коментара

ЖАНР: Dark/Gothic Metal/NDH
ОТ/Г: Германия | 23.02.2018
ЛЕЙБЪЛ: Massacre Records
ОТНЕМА: ~40 минути

Шести албум за Scwharzer Engel. Брей, кога мина толкова време от дебюта? И макар групата да не промени особено звученето си за тези 8 години от "Apokalypse" досега, не можем да кажем, че Дейв Джейсън не се справя добре всеки път. "Kult der Krähe" е по-мрачен и гарваново черен от предшествениците си, като този път се залага на повече симфонични елементи и дарк/готик метъл, а електрониката и NDH влиянията са оставени доста по-назад. И въпреки това не виждам как някой би могъл да оспори, че това е чистокръвен Schwarzer Engel - с всички добри и лоши страни на това твърдение.

Помпозното начало с "Viva la Musica" е идеална за разгрявка за това, което следва нататък в албума. Мракът се спуска още с мачкащия ритъм и оркестрации на "Krähen an die Macht", а меланхолията внася един различен вид мрак в баладата "Wenn mein Herz zerbricht". Проблемът е, че на третия трак е прекалено рано за балада. Тъкмо човек е позагрял и изведнъж пляс - балада... която даже не блести особено. "Futter für die See" също можеше да мине за балада, ако бе с 10 удара в минута по-бавна, но за щастие веднага след нея отново си идваме на думата с мрачната и тежка "Unheil". С по-малко тежест, но не и по-малко мрак в потока се влива мелодичната "Mein glühend Herz", а "Meerflucht" блясва с открояващо се яки оркестрации. 

Колкото и да не си падам по балади, "Requiem" е една такава, на която обаче се радвам, че дадох време, защото може и да почва прекалено бавно и скучно, но щом веднъж стигнах до припева ѝ (и страхотното пиано във втория такъв), повторих многократно слушането ѝ. В контраст с нея идва "Ein kurzer Augenblick", която е най-приповдигнатата песен в албума, но веднага след нея става време и за подобаващо мрачният и тежък финал на този и без това доста мрачен албум - сингълът "Sinnflut".

Без да преоткрива топлата вода или да прави кой знае какви чудеса от храброст, Дейв Джейсън е създал поредния качествен Schwarzer Engel албум. Проблемът е, че този път е трудно да се откроят истински смазващи хитове, макар потенциал да бъдат такива имат "Sinnflut", "Meerflucht" и "Krähen an die Macht", да речем. Двете баладки преди средата пък са единствените забележимо слаби звена в иначе целенасочения и силен "Kult der Krähe". Оттам нататък - мрак и гарвани, братче.

+ + + + +
Стегнат, целенасочен и силен албум за шести пореден път.
Фокус върху мрака, готик метъла и епичните оркестрации.
Хитов потенциал в песни като "Sinnflut", "Meerflucht" и "Krähen an die Macht".
 
- - - - -
Двете поредни баладки преди средата много убиват темпото и настроението.
Без особени (да не кажа никакви) изненади този път.
Няма открояващ се хит като други години.

IF YOU LIKE
Samsas Traum, Agathodaimon, EWIG, Eisenherz, E Nomine, Ostfront и др.

Автор: Testset
[7/10]
 


Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Schwarzer Engel - Kult Der Krähe"