TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Powerwolf - The Sacrament of Sin

Posted by Today's Metal Crew On неделя, юли 08, 2018 0 коментара

ЖАНР: Epic Power Metal
ОТ/Д: Германия/Румъния | 20.07.2018
ЛЕЙБЪЛ: Napalm Records
ОТНЕМА: ~43 минути

Да издават яки албуми не е нещо непознато за Powerwolf, но толкова як албум не бяха издавали от "The Bible of the Beast". Не че "Blessed & Possessed" беше слаб, но "The Sacrasment of Sin" просто е с класи отгоре. И не правя сравнението с "Bible of the Beast" случайно, но за това - малко по-нататък.

"Fire & Forgive" открива албума подобаващо като типичен Powerwolf трак с агресивно, бързо темпо, познатите напеви на латински в бриджа и очаквано бойния припев. "Demons Are a Girl's Best Friend" пък е задължителният хитов трак,който в случая е направо мега хитов и спокойно се нарежда до "We Drink Your Blood" в това отношение. Нещата взимат лек Sabaton-ски завой с героичната и бойка "Killers With the Cross", в която клавишните и гласът на Атила Дорн наистина докарват доста Sabaton-ски вибрации. Допълнителна доза оркестрации взима превес в епичната "Incense and Iron", та чак се замислих защо тази група не ползва по-често симфоничен оркестър, тъй като тежките оркестрации много си вървят с музиката им.

Баладата "Where the Wild Wolves Have Gone" успокоява нещата за кратко, а оркестрациите се завръщат с пълна сила в изпятата на латински и немски (!) "Stossgebet", която, макар и нелоша, идва малко еднообразничка. Идваме си на думата обаче с "Nightside of Siberia", която бих определил като продължение на "Werewolves of Armenia" от "Bible of the Beast". Насеченият риф, надъхващият бридж и абсолютно епичният припев моментално превърнаха песента в мой личен фаворит в албума. Заглавният трак обаче не ми позволи дори да се нарадвам напълно, защото избухна с бясно пауър метъл темпо и мрачен орган за фон. "Venom of Venus" също не е слаб трак, но минава някак "между другото" след двете тупалки преди него.

"Nighttime Rebel" пък може и да не страда от "синдрома на предпоследния трак", но също сериозно напомня за Sabaton, което обаче изобщо не ми пречи - парчето си е жестоко само по себе си. Финалът идва с бързата и епична "Fist By Fist (Sacralize or Strike)", като ме остави само да се чудя откъде са намерили толкова енергия тия хора, че дори на финала да не оставят един пълнеж. Огромни адмирации за това! Оттук нататък следва вторият диск, в който различни групи (Amaranthe, Caliban, Epica, Heaven Shall Burn, Kreator и още куп големи имена) се включват с кавъри на песни от дискографията на Powerwolf. Уви, не получих втория диск в промото си, така че ще ги чуя заедно с всички вас. Но това, което чух в първия, с цялата му върколашка бомбастичност и греховна театралност, е най-доброто от жанра, което съм чувал през тази година.

Препоръчвам горещо!

 
+ + + + +
Чист, мрачен, тежък, енергичен, боен, епичен, надъхващ пауър метъл!
Нито един компромисен трак, или иначе казано "пълнеж".
Страшно много композиции с хитов потенциал и един очевиден мега хит.
Много умела употреба на клавишните и оркестрациите.
Жестоки скрити диаманти като "Nightime in Siberia", "Killers With the Cross" и заглавния трак.

- - - - -
Една не чак толкова впечатляваща балада и един еднообразен трак с неразгърнат потенциал.
Някои твърде силни Sabaton-ски вибрации (в иначе страшно добри песни).

IF YOU LIKE
Sabaton, Bloodbound, Lordi, Orden Ogan, Dream Evil, Grave Digger и др.

Автор: Testset
[9/10]
 


Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Powerwolf - The Sacrament of Sin"