TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Stahlmann - Kinder der Sehnsucht

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, април 11, 2019 0 коментара

ЖАНР: Industrial Metal/NDH
ОТ/Д: Германия | 29.03.2019
ЛЕЙБЪЛ: AFM
ОТНЕМА: ~38 минути

Да виждаш упадъка на някога любима банда е трудно, но дали заради стагнацията, дали заради бързо изчерпващия се нов заряд на NDH жанра, дали заради твърде многото промени в състава (в общи линии не остана китарист от тази група, който да не си направи собствена банда) - Stahlmann се промениха твърде много и неизбежно западнаха. И докато "Bastard" беше поносим напук на лошата си продукция, вече не знам какво хубаво мога да кажа за "Kinder der Sehnsucht" - албум, който е толкова слаб, че ме накара да се надявам, че ще бъде последен за Stahlmann. Сериозно, нямат нужда от повече албуми, ако ще са такива.

"Kinder der Sehnsucht" звучи като пародия на NDH жанра. Ако някой изсипе всичките подигравки за "копия на Rammstein" и стереотипи за елементарни рифове, електроника и напъване за дълбок глас, ръмжащ текстове на немски - ще се получи точно това тук. Траковете звучат сходно най-вече в своето абсолютно безсилие. Зад тях не изглежда да е вложена идея и креативна мисъл и сякаш всичко е скалъпено набързо, колкото да се изпълни там някакъв договор с лейбъла. Особено тъжни са изнасилените напъни за "стадионни" напеви ("Уоо-хоо-хоу" и "Ааа-а-а"), които паразитират из целия албум и се усещат най-болезнено в ужасяващата "Die Besten", откриващата "Vom Himmel verloren" и заглавната "Kinder der Sehnsucht".

Двете хубави идеи в албума се изчерпват с "Schliess deine Augen" и "SInnlich". Първата обаче има доста неподходящ припев, а готиният ѝ насечен основен риф съм почти сигурен, че съм чувал някъде из дискографията на Heldmaschine. Втората има доста по-добър припев и дори по-агресивен основен риф, който обаче няма как да не напомни за "Du riechst so gut" на Rammstein, съжалявам, твърде сходно звучи.

Оттам нататък не мога да кажа добра дума за блудкавата баладка "Wenn du gehst", хаотичната и отиваща в нищото "Hörst Du wie mein Herz schlagt" и крещящо безсилната "Regen", която ме кара да си мисля, че хората в тази група се мразят взаимно - не виждам друга причина да се създават такива песни. Не виждам и повече причини да си пускам този албум и ще ида да си пусна "Plasma", че да взема да си оправя вкуса в ушите и да си спомня времето, когато Stahlmann бяха възродители на NDH жанра, а не погребалните му агенти.
 
+ + + + +
Няколко готини, разкуфяващи рифа.
Малко по-добра продукция от предния албум.
Тук-там има готина електроника. 

- - - - -
Целият албум звучи като стереотипна пародия на NDH жанра.
Изключително композиционно безсилие.
Катастрофално лоши опити за промяна и... ох, тези напеви... не мога...
Бонус ремиксът е сред най-безсмислените, които някога съм чувал.

IF YOU LIKE
Erdling, Megaherz, Rammstein, Eisbrecher, Maerzfeld, Unheilig, Stahlhammer и др.

Автор: Testset
[3/10]
 


Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Stahlmann - Kinder der Sehnsucht"