TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Mors Principium Est - Seven

Posted by Today's Metal Crew On събота, октомври 17, 2020 0 коментара

ЖАНР: Melodic Death Metal
ОТ/Д: Англия/Финландия | 23.10.2020
ЛЕЙБЪЛ: AFM
ОТНЕМА: ~48 минути

Човек винаги може да разчита на изключително креативния Анди Гилиън да напише жестоки рифове и мелодии. Този изключително подценяван композитор държи Mors Principium Est на супер високо ниво от много години насам и макар че вече в групата са само той и вокалистът Виле, MPE продължава да звучи като топ мелодет банда. Майко мила, рифове да искаш в "Seven"! А като вземем предвид, че Гилиън е и чудесен клавирист, чак ме е яд, че няма повече пиано партии из албума.

Мислех да пиша това ревю както обикновено, песен по песен, но го слушам вече близо месец и все някак не ми се струваше... правилно. Не знам защо. Просто защото "Seven" е като едно цялостно изживяване, една голяма 48-минутна песен. Не знам дали нарочно е така, но определено звучи така, защото всички песни в албума залагат на много сходна формула, без обаче от това да страда разнообразието.

Единствено в зависимост от това какви рифове ти се слушат, може да се спреш на различни тракове. Искаш нещо по-скандинавско и студено, да не кажа Wintersun-ско? Хвани откриващата "A Day To Redemption" или закриващата "My Home, My Grave". Искаш нещо по Bodom-ско? Отивай към "In Frozen Fields". Искаш лек пауър метъл отенък и мега яко соло? Марш към "March to War". Нещо по-епично? "At the Shores of Silver Sand" и "Rebirth" са за теб. Искаш просто зверски рифове на килограм? Пускай "Lost in a Starless Aeon", "Master of the Dead", или... която и да е друга песен от албума, сериозно.

Това, което липсва на "Seven", поне според мен, са чистите вокали. Знам, че е въпрос на вкус, но на места просто музиката го изисква. Супер мелодични пасажи, които биха си паснали перфектно с чисто пеене, но... не би. Не че Виле няма супер яки харш вокали, но малко разнообразие в този аспект хич нямаше да дойде зле. Въпреки това не виждам как някой ценител на добрите композиции и китарната работа ще се оплаче от "Seven". Направете си услуга и го чуйте, за да си припомните какво е да си изпълните душицата с рифове.

+ + + + +
Изпълващи, епични, перфектно построени композиции.
Великолепна китарна работа от Анди Гилиън!
Пореден урок по мелодичен дет за начинаещи и напреднали.
Нито един слаб трак.

- - - - -
Малко чисти вокали нямаше да навредят.
В това море от рифове човек може да се изгуби и да забрави коя песен коя е.

IF YOU LIKE
Wintersun, Kalmah, At The Gates, Dark Tranquillity, Insomnium, Edge of Sanity, In Flames и др.

Автор: Testset
[8/10]
 


0 Response for the "Mors Principium Est - Seven"