TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Architects - For Those That Wish To Exist

Posted by Today's Metal Crew On неделя, януари 31, 2021 2 коментара

ЖАНР: Alternative Rock/Metalcore
ОТ/Д: Англия | 26.02.2021
ЛЕЙБЪЛ: Epitaph Records
ОТНЕМА: ~58 минути

Все повече групи въртят един и същи номер. Правим метълкор, после изведнъж решаваме, че крещенето е тъпо и почваме да правим музика, която да пасва на по-нежните уши на aesthetic момиченцата, които харесват само "That's The Spirit" на BMTH. Реално Architects също поеха по този път. И принципно нямам против олекотяването на звученето, сериозно! Предпочитам артистите да се изразяват както решат, пък ако продуктът е добър - евала, нека. Добър ли е обаче "For Those That Wish To Exist"?

Ами... не съвсем. Харесах "Animals" и почти индъстриъл звученето в него. Крещящите вокали не ми липсваха даже. Но "Black Lungs"? Средняшка работа. В "Discourse Is Dead" има крещящи вокали, но това оправя ли нещата? Пак не съвсем. "Dead Buttrerflies" пък си е направо песен на BMTH, от новите, стадионни, в розова опаковка. "An Ordinary Extinction" удря със зверски як риф и електроника, но куплетите са дъното, братче. Припевът е добре дошъл и електрониката го спасява. Приемам тоя трак за добър, макар че звучи като нещо от "Sempiternal". Уинстън от Parkway Drive пък спасява положението на финала на "Impermanence". Може би преувеличавам, парчето е добро, има доста як насечен риф в себе си, но куплетите и припевите са посредствени. А Уинстън се включва така добре, че само напомня колко по-добри могат да бъдат Architects. Не е добър знак, когато гост-вокалист е най-доброто нещо в албума ти.

След средата на албума не се случва нищо. В общи линии се повтарят същите парчета като в първата половина, ако изключим иначе мега хитовата Animals. Тук-там някой крясък, но в основата са еднообразните мрън-мрън вокали, които звучат абсолютно еднакво във всеки трак. "Flight Without Feathers" е най-лошата песен, писана някога от Architects и то не само защото е чист поп, а защото е лош, претенциозен поп.

Ще ми се да кажа, че Architects са направили този албум, за да привлекат нова публика (както стана с BMTH) и че всичко е за пари, но пичагите просто звучат тотално безидейни за пръв път в кариерата си. Няколкото им добри идеи реално се изчерпват с насечени индъстриъл рифове - яки, но заобиколени от посредственост. И не казвам, че няма добри попадения и моменти. Но не и за вдигнатата високо от самите тях летва.



- Testset
5/10
 


2 Response for the "Architects - For Those That Wish To Exist"

  1. Анонимен says:

    "Не е добър знак, когато гост-вокалист е най-доброто нещо в албума ти."

    Това можеше да е цялото ревю, сериозно. Много добре казано.

  2. Анонимен says:

    Крайно несъгласен съм с ревюто. Да, не са старите Architects, но това не прави задължително албмът лош. А и целта на този албум е да привлече повече фенове. Фенове, които по принцип не слушат метълкор. А с това, новите записи се справят повече от успешно. Да, като цяло лекичък албум, но за мен лично е добър. Има доста добри попадения в него.