TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Sirenia - Riddles, Ruins & Revelations

Posted by Today's Metal Crew On сряда, февруари 10, 2021 0 коментара

ЖАНР: Gothic/Modern Metal
ОТ/Д: Норвегия | 12.02.2021
ЛЕЙБЪЛ: Napalm Records
ОТНЕМА: ~53 минути

Sirenia имаха нужда от промяна. Имам се за човек с добра памет, но буквално не мога да си спомня нищо от последните им два албума. По-коравите им фенове може и да не се съгласят с мен, разбира се, но е факт, че промяната е налице. "Riddles, Ruins & Revelations" в общи линии си е модерен метъл, следващ формулата на далеч по-нови банди от тях.

Отварящият трак и сингъл "Addiction №1" е показателен за новото лице на групата. Парчето има подчертан поп метъл оттенък, но и си е очевиден хит. Ако вадеха подобни песни преди 20 години, сигурно днес щяха да се водят класики. В този електронизиран и модерен стил с опростени тежки рифове има още няколко композиции. Сред тях са не по-малко хитовата "Into Infinity", 6-минутната "Downward Spiral", в която се редуват мъжки и дамски вокали, както и директно избиващата на индъстриъл "Beneath the Midnight Sun". Последната се превърна и в любимия ми трак в албума, но не само заради яките електроники, тежки рифове и зарибяващ, почти евроденс припев. Причината е и в жестоките харш вокали на вездесъщия Мортен. Нещо подобно се случва и във все така индъстриъл ориентираната "The Timeless Waining", но резултатът там не е чак толкова впечатляващ.

Повече от добрия стар симфо-готик-опера метъл на Sirenia се дочува в "Passing Seasons", "Towards an Early Grave" и даващата съвсем олд скул вайб "This Curse of Mine". "We Come To Ruins" също не е лош трак, включващ ревовете на Мортен. Много приятна изненада на финала е твърде якият кавър на "Voyage Voyage".

Ако търсим проблем в албума, може да намерим много субективни такива. Но отсега подсказвам, че проблемът не е в модернизирания стил, електрониката и поп-метъл мотивите (колкото и да са cheesy... все пак са Sirenia, простено им е). Проблемът е в това, че някои парчета просто звучат еднакво. Само сравнете рифовете - някои директно се повтарят в няколко различни песни, което е наистина странно. Но дори така не мога да кажа, че съм разочарован. Даже на места съм приятно изненадан. И за разлика от предишните два албума на Sirenia, тук поне има какво да запомня.- Testset
6/10
 


0 Response for the "Sirenia - Riddles, Ruins & Revelations"