TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Orden Ogan - Final Days

Posted by Today's Metal Crew On неделя, февруари 21, 2021 0 коментара

ЖАНР: Melodic Power Metal
ОТ/Д: Германия | 05.03.2021
ЛЕЙБЪЛ: AFM Records
ОТНЕМА: ~51 минути

Досега не се беше налагало да чакаме 4 години за нов албум от Orden Ogan, но ако не друго, поне чакането си заслужаваше. Човек винаги може да разчита на тая група, че хем ще му даде това, което иска и очаква, хем и нещо отгоре. Така де, стига да знае какво да очаква от Orden Ogan. А именно - модерен пауър метъл.

Като казвам "модерен", натъртвам силно на думата - поне за големи части от албума. Началото на "Final Days" е силно насочено към дигиталния свят и това предразполага към употребата на електронни елементи и модерни тежки рифове. Такива има в откриващия трак "Heart of the Android", но истинското бижу тук е следващата "In the Dawn of the AI". Orden Ogan за пръв път боравят толкова смело с електрониката, че чак може да наречем парчето "индъстриъл пауър метъл", което е доста рядко срещана комбинация. Няма да лъжа - това е най-доброто парче в албума и едно от най-добрите на Orden Ogan изобщо някога. Тежко, мелодично, електронно... давайте насам!

"Inferno" е очевиден трак със хитов стадионен заряд, с което затвърждава изключително силното начало на албума. "Let the Fire Rain" също е доста силен трак, което може и да не разберете с неубедителното му начало. Дайте му обаче шанс докрай и ще останете повече от приятно изненадани. "Interstellar" с участието на Gus G. напомня леко за песен на Blind Guardian, а баладата "Alone in the Dark" е учудващо... не лоша. Принос за това има страхотната Илва Ериксон от Brothers of Metal, която се включва в парчето. До края на албума впечатление прави агресивната "Hollow", а останалите тракове, макар и наистина добри сами по себе си, просто не са на нивото на големите хитове в албума.

"Final Days" е мелодичен, тежък, модерно звучащ, добре продуциран и блестящ с поне три откровени хита. Светът определено имаше нужда от такава доза пауър метъл. Не пропускайте, ако сте фенове на жанра и нямате против малко sci-fi в мелодичния си пауър метъл.

- Testset
8/10
 


0 Response for the "Orden Ogan - Final Days"