TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Metalite - A Virtual World

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, март 22, 2021 0 коментара

ЖАНР: Melodic Modern/Power Metal
ОТ/Д: Германия | 26.03.2021
ЛЕЙБЪЛ: AFM Records
ОТНЕМА: ~48 минути

"Biomechanicals" беше учудващо свеж албум, затова подходих към "A Virtual World" с твърде много вълнение. Всъщност, вълнението беше толкова много, че нямаше нещо, което да може да оправдае очакванията ми. Затова дадох на албума време да "отлежи" и го заслушах наново. Сериозно, все едно слушах нещо напълно различно. В началото намирах кусури, които сега дори не мога да си спомня какви са.

Е, началото със заглавния трак не е най-убедителното на света. Темпото е твърде мудно за отварящ трак, сякаш тъкмо са се събудили. Всяка от следващите три композиции щеше да е по-подходяща за целта. Леко се ядосвах и на заглавието на "Cloud Connected", но само на заглавието. Не може да вземеш заглавието на култов трак на друга група ей така. Но нека им е простено, защото парчето е добро. "Talisman" също би бил по-сполучлив отварящ трак, макар че и там можеше да има малко повече хъс в изпълнението. Виж, "Beyond the Horizon" вече си е друга работа. Мазните електроники и мелодичния, почти евроденс припев, просто те вдигат от стола. 

Разбирам и защо "Peacekeepers" е избрана за сингъл - много стабилно парче, хитово от начало до край, с надъхано темпо и запомнящ се припев. "The Vampire Song" също щеше да влезе в графата "много евроденс", ако не беше в средно темпо. В парчето всичко е на ниво, включително краткото, но съдържателно китарно соло. Само да не беше толкова бавно... същото важи за "Artificial Intelligence" и закриващата "Synchronized". Изобщо, доста композиции в албума сякаш са с една идея по-бавни, отколкото би трябвало, все едно са пуснати на 0,75x скорост. Очевидно изключение прави скоростната и силно електронна "We're Like the Fire" и енергичната "Running". "Alone" пък си е балада, така че там за скоростта оплаквания няма.

"A Virtual World" е добър албум и в него няма непоправими грешки. На мен поне ми липсва още малко енергия и хъс, малко повече скорост и някой и друг скрит суперхит като "Mind of a Monster". Сериозно, това им е най-добрата песен евър, защо никога не беше пусната като сингъл? И защо не търсят още материал в тази посока? Затова и не мога да кажа, че "A Virtual World" е по-добър от "Biomechanicals". Той е "още от същото", но с половин идея по-малко енергия и скорост. Колкото и искрено да харесвам поп метъл и Metalite, смятам, че тези хора могат и повече.

- Testset
7/10
 


0 Response for the "Metalite - A Virtual World"