TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

 • About TMB

  BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

  ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

  [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Stahlmann - Quarz

Posted by Today's Metal Crew On сряда, ноември 17, 2021 2 коментара

ЖАНР: Industrial Metal/NDH
ОТ/Д: Германия | 10.12.2021
ЛЕЙБЪЛ: AFM
ОТНЕМА: ~33 минути

Сериозно, понякога наистина имам чувството, че някои групи си превеждат ревютата ни. След като години наред хвалихме Stahlmann, накрая им забихме нож в гърба като нарекохме предишния им албум с куп неприятни имена. Не можем да се извиним, защото албумът наистина беше слаб, но явно сега пичовете са решили да докажат на такива като нас, че напусналите им китаристи (създали Erdling и Schattenmann) не са играли ключва роля в музиката им. И май съм склонен да се съглася.

"Quarz" е албум, с който Stahlmann се връщат към първоначалното си звучене и това си личи още от обложката. Звученето е много сходно с това от дебютния им албум - ярки китари, лек готик вайб, готини мелодии и много типичен, да не кажа клиширан NDH. Е, феновете на жанра обичат това клише като цяло, така че проблем няма.

Накратко, ако искате енергични NDH тупалки си пускате агресивнаите "Wollust" и "Willst du" (съответно отварящи и затварящи албума), мазния tanz-metall "Sonnenreich" и мощните "Gegen der Strom" и "Tobsucht". А ако гоните по-готик вайб - другата половина от албума е за вас. "Herz & Tränen" даже е почти чист индъстриъл/готик, но без китари. Така де, има и такива в припева, но трябва много да се ослушваш за тях. Не е лошо парчето, просто звучи по-скоро като нещо от самостоятелния проект на вокалиста - Sündenklang.

Та така. Stahlmann sind zurück и "Quarz" е добър албум. Малко кратичък, няма някакви особени изненади (да не кажа никакви), но вече го слушам за шести път, така че явно има защо да ми стои в плейлиста.

- Testset
7/10
 


Categories: , , , , , , , , , ,

2 Response for the "Stahlmann - Quarz"

 1. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
 2. elamiida says:
  Този коментар бе премахнат от администратор на блога.