TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Bloodywood - Rakshak

Posted by Today's Metal Crew On вторник, февруари 15, 2022 1 коментара

ЖАНР: Alternative/Ethnic/Nu Metal
ОТ/Д: Индия | 18.02.2022
ЛЕЙБЪЛ: -
ОТНЕМА: ~48 минути

Bloodywood бързо се превърнаха в световна сензация. И има защо! Индия може и да е огромна страна, но далеч не е известна с метъл сцената си. Е, не е като да няма метъл групи, но Bloodywood някак успяха да пробият силно и да накарат целия свят да заговори за тях. Клиповете им ставаха viral един след друг и ето, че най-сетне дойде време и за дебютния албум на групата.

За незапознатите - Bloodywood правят свръхенергична смесица от алтърнатив, фолк и ню метъл с текстове на индийски и английски, изпети с чисти, екстремни и рап вокали. С това предвид вече може да преминем и към "Rakshak". Началото идва с две вече добре познати на феновете композиции - "Gaddaar" и "Aaj", които са с много типично за тях звучене, идеално описващо стила им. Ново за мен беше парчето "Zanjeero Ze", което има малко по-атмосферичен звук, леки поп мотиви и учудващо количество електроника, акустични елементи и отново рап. Това си е майсторлък - да изненадаш дори вече изненадания.

Следва един от най-добре познатите хитове на групата - "Machi Bhasad" в ъпдейтнатата си албумна версия. Положението също е "типично" - рап речетативи на английски, припеви и бриджове на индийски и разбира се - много фолклорни елементи. Веднага след това започва следващият сингъл (пуснат два дни след това ревю),озаглавен "Dana-Dan". Това бързо се превърна в любимия ми трак от албума, тъй като в него има всичко от Bloodywood, но на трета степен. Агресия, скоросни речетативи (включително и с екстремни вокали), сърдити рифове и запомнящи се мелодии. Без да преувеличавам, това май е най-добрата им песен досега.

Тройката композиции след този нов хит също вече е добре позната на хората, следили групата в последните 2-3 години. "Jee Veerey" и "Yaad" са малко по-чил, "Endurant" е някак "още от същото". Албумът завършва с две чисто нови парчета - "Chakh Le", която удря със здрав рапкор и неочаквано мрачната и агресивна "BDSK.exe". Тук вече ревовете на Джаянт Бадула са на съвсем друго ниво, тоя човек трябва да ги вади по-често тия вокали.

Накратко, в "Rakshak" няма много изненади, като осъзнавам колко е странно да кажа това за дебютен албум, но все пак знам някои от песните в него от 3 години насам. Даже направо завиждам на хората, които за пръв път ще чуят Bloodywood и ще се насладят на албума като на изцяло ново изживяване. А ако все пак трябва да направя забележки - те ще са все в посока на рап речетативите. Не че нещо, но всеки път звучат едни и същи, а текстовете на английски... да речем, че не са най-силните, които съм чувал през живота си. Във всички случаи обаче Bloodywood имат повод да са горди с "Rakshak" и искрено се радвам, че най-сетне издадоха този така важен дебют и че стават все по-популярно име по света.

- Testset
7.5/10
 


Categories:

1 Response for the "Bloodywood - Rakshak"

  1. Анонимен says:

    Приличат ми на смесица между Myrath, Sepultura и Hollywood Undead. Готинки са, благодаря за препоръката!