TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Samurai Pizza Cats - You're Hellcome

Posted by Today's Metal Crew On вторник, септември 19, 2023 0 коментара

ЖАНР: Modern Metal/Electronic
ОТ/Д: Германия | 22.09.2023
ЛЕЙБЪЛ: Easthaven Records
ОТНЕМА: ~36 минути

Samurai Pizza Cats е страничен проект на един от китаристите на Electric Callboy Даниел Ханис. Стилът на групата е доста сходен с този на ЕС - все пак говорим за модерен мелодичен метълкор с много електроника. Саундът е малко по-тежък и суров, а тематиката, макар и забавна на места, не е чак толкова "игрива" като тази в текстовете на Electric Callboy. С други думи - това спокойно можеше да е албум на ЕС, ако, да речем, Sushi не си беше тръгнал (и основал Ghostkid) и групата бе продължила да втежнява звука си след "Crystals".

Синглите "Pizza Homicide" (с участието на Нико Саллах от Electric Callboy) и "The Wolf In Me" дават добра обща представа за това, което ще чуете в албума - агресивни харш вокали, мелодични припеви, електроника и  различни ефекти. Допълнителни шотове агресия има в "Last Player" и предразполагащата към зверски мошпит "Welcome to the Fightclub". В нея има и малък, но много приятно грозен електроникор брейкдаун, на който препоръчвам да отделите внимание. Заглавната "You're Hellcome" пък може да трае по-малко от 2 минути, но също е доста скоростна и агресивна, като на места напомня доста за духа на We Butter The Bread With Butter. Като по-мелодични се открояват "Outcast", "The Wolf In Me" и "Falling Down", а на повече електроника и други жанрови елементи разчитат "Have a G.O.O.D. Day!", "Burn" и "Fake".

"You're Hellcome" е стабилен дебют, от който може би очаквах повече, особено след супер добрите сингли. Не бих казал, че в албума има откровено лоши парчета, но много от песните отвъд синглите звучат като заслужено отпаднали b-side стружки от стари албуми на Electric Callboy и подарени такива от One Morning Left. Някои от траковете пък са твърде кратки, за да може в тях да се развие някаква готина композиционна мисъл и така загатнатият в тях потенциал просто не отива никъде. Въпреки това съм оптимист за бъдещето на групата, а като фен на жанра изслушах албума с удоволствие няколко пъти.

- Testset
6/10


0 Response for the "Samurai Pizza Cats - You're Hellcome"