TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Mind Driller - The Void

Posted by Today's Metal Crew On вторник, януари 16, 2024 0 коментара

ЖАНР: Industrial Metal
ОТ/Д: Испания | 26.01.2024
ЛЕЙБЪЛ: Art Gates Records
ОТНЕМА: ~37 минути

Каня се да напиша ревю за Mind Driller горе-долу откакто съм започнал тоя сайт, но все нещо ме спираше. Индъстриъл феновете даже ме питаха "Абе що не ги чуеш тия?", но на мен все ми звучаха добре, но някак твърде... евтино. Поне в първите два албума. После нещата се промениха с "Involution" - бандата придоби нов облик, стилът също еволюира, но пак нещо ми липсваше и пропуснах.

5 години по-късно вече слушам "The Void" и смятам, че Mind Driller са развили пълния си потенциал. Още щом чух първия сингъл "Fallout" си пролича, че тия хора натискат към добрия стар 90-арски "електро метъл" - с мазни и опростени електронни лийдове, прави ритми и насечени рифове. Редуването на куплети в модерен метъл стил с чиста проба агресивен NDH направо беше като мед за моята душа и си знаех, че трябва да чуя целия албум на мига.

Това е и формулата в кажи-речи целия албум и особено в раздвижващи парчета като откриващата "Armour", "Insanity и "Tic-Tac". Другият сингъл "End of the World" също е в сходен дух, но там имаме и нещо като кратък рап речетатив, но не от модерния рап, а от онзи 90-арски евроденс рап. Готина добавка, ако питате мен. Финалът на парчето пък ме смазва от кеф с тоя пасаж на немски, който за пореден път ми напомни да напиша, че тази група всъщност е испанска. Нищо, че пеят най-вече на английски, немски (!) и пренебрежимо малко испански (с трима вокалисти, от които една дама). И да, немският определено говори за силни Rammstein влияния. Няма лошо.

Накратко - не бих казал, че в "The Void" има изненади. По-скоро съм изненадан, че някоя група се е осмелила да направи толкова директен индъстриъл метъл албум - без балади, без следване на актуални трендове и прочие. Mind Driller се целят в ядрото на своята аудитория и правят нишова музика за такива като нас, които още искат да слушат точно този стил, все едно е 2005 г. Сега ми остава само да чакам да излезе официално, защото промото ми е с кошмарно ниско качество, а такава музика трябва да се слуша с добър звук.

- Testset
7.5/10


0 Response for the "Mind Driller - The Void"