TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Battlelore - 2011 - Doombound

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, януари 13, 2011 0 коментара

 

Стил................: Epic Gothic Metal
Държава.............: Финландия
Лейбъл..............: Napalm Records
Отнема..............: 54 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/battleloremusic

Ако съществуваше понятието "Tolkin Metal", пионери на жанра щяха да са именно Battlelore. Много драконични пауър метъл банди не могат да се похвалят с толкова епични истории, с каквито ни занимават тези младежи. Няма лошо. Battlelore винаги са били такива, за добро. Поне аз не съм чул досега фен да е недоволен от новите им неща. Е, може би когато си тръгна Патрик Менандер (Ruoska, Natsipaska) и дойде Томи Миканен имаше бунтове и няколко дракона си тръгнаха сърдити, защото Патрик ги изостави и отиде в индустриалната зона (бел. ред. - Ruoska е Indusrial Metal бандата на Патрик). С две думи, накратко и в най-общи линии "Doombound" е добър албум, който нито ще ви убие от скука, нито ще ви накара да ахнете, освен ако не сте го чакали в готовност - с меч в ръка и зрънце драконова противоотрова в кариеса на мъдреца си. Чуйте, ако сте фен на групата и/или ако просто ви се слуша епичен готик метъл с мъжки и женски вокали.

+ + + + Плюсове.......:
Силна, магична атмосфера (ако изобщо има такова словосъчетание).
Интересни откъм история текстове.
Изпипани аранжименти.
Добри клавишни и оркестрални партии.
Добри вокални хармонии, когато двата вокала пеят заедно.

- - - - Минуси........:
Малко сухичък на места.
Малко бавничък на места.
Доскучава към края.
С една идея по-дълъг от небходимото.
Абе, бавничък е на бая места.

Подходящо за фенове на:
Amorphis, Tiamat, Midnattsol, Falconer, Sentenced и др.

-=7/10=-

Categories:

0 Response for the "Battlelore - 2011 - Doombound"