TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

 • About TMB

  BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

  ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

  [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

A Life Divided - 2011 - Passenger

Posted by Today's Metal Crew On неделя, януари 30, 2011 2 коментара

Стил................: Alternative/Gothic/Industrial Rock
Държава.............: Германия
Лейбъл..............: AFM
Отнема..............: 47 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/alifedivided

В "Passenger" A Life Divided са се постарали да създадат уникална атмосфера. Постигната е желаната мрачна, футуристична такава, но честно казано и аз все още не мога да реша за себе си - добър ли е този албум или не. Електро-звученето е на високо ниво и е основна, неделима част от музиката в "Passenger". Но цялостното звучене на групата може да се определи като смесица от звученето на групи като Nine Inch Nails, Linkin Park (с новото им звучене), Oomph!, Julien-K, Depeche Mode, че и Lacrimas Profundere... а вероятно пропускам и още доста групи, с които A Life Divided имат силни прилики.

Други неща, които правят впечатление - средното темпо, често стигащо до бавно и липсата на достатъчно китарен саунд. Сами ще забележите, че по-китарно ориентираните песни, с по-бързо темпо много се открояват на фона на останалите, леко прозявъчни готик-тракове. Кавърът на "Sounds Like a Melody" пък се оказва адски сполучлив и страшно много отива на A Life Divided. Проблемът е, че с него чуваме колко добре наистина може да звучи групата и така де факто един кавър се оказва най-добрата песен в албума. След него вече знам, че групата може и МНОГО повече и оставам недоволен от чутото дотук.

Като за последно, приятно впечатление ми прави ужасно зарибяващата и свежа "The End", която странно много напомня на песен на Eminem featuring Devin Townsend... но без рапирането ;-) Чуйте и ме опровергайте, че чак се стреснах... И така, файнъл съмейшън (както казва един известен австралийски сърбин) - добър, атмосферичен албум от група с потенциал... но неразгърнат достатъчно. Ако сте фен на поне 2-3 от бандите, написани долу, може и да не гледате оценката, а директно да сваляте, защото албумът ще ви хареса, при това много. В противен случай - слушайте и купувайте на собствена отговорност (или просто първо чуйте, а после купувайте, все пак сме българи).

+ + + +:
Добра атмосфера.
Изпипана електроника и оркестрация.
Няма какво лошо да се каже за албума, освен по субективни причини.
Страхотен кавър на "Sounds Like a Melody"!

- - - -:
Пустото му темпо можеше и да е по-високо...
На места (за щастие - на малко) вокалите звучат адски зле заради ефектите.
Няма особено голям заряд, макар че надали това е било целено изобщо...

Подходящо за фенове на:
Nine Inch Nails, Julien-K, Oomph!, Linkin Park, Depeche Mode, Lacrimas Profundere и др.

-=N/A=-

Categories: , , , , , ,

2 Response for the "A Life Divided - 2011 - Passenger"

 1. bowmo says:

  По-скоро ми допадна групата, отколкото не. Чувам ги за първи път, но ще следя занапред с повишен интерес развитието им. Кавъра на Sounds Like a Melody" наистина е много добър и съвсем субективно твърдя, че ми харесва много повече от оригинала. Не бих се съгласил съвсем, че няма голям заряд, по-скоро усещането ми беше за нещо мрачно, за тежест в душата или нещо подобно. Харесаха ми на две прослушвания, може би ще ми харесат и повече, но са ми малко по-леки, отколкото ми е на вкуса в момента :)

 2. Анонимен says:

  Правилно, тоя албум не е правен да куфеят метълите, затова не виждам проблем с темпото и заряда. Но с останалото съм съгласен ;) Добре написано!