TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Schandmaul - 2011 - Traumtänzer

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, януари 27, 2011 0 коментара


Стил................: Medieval Folk Rock/Metal
Държава.............: Германия
Лейбъл..............: F.A.M.E. Recordings
Отнема..............: 55 минути
Чуй на..............: http://www.myspace.com/schandmaul

Винаги съм знаел, че не трябва да подхождам към албумите на Schandmaul с каквито и да било очаквания, защото те никога не се оправдават. Пичовете (и момите) винаги знаят как да надуят гайдите и да "режат" цигулките така, че да постигнат неочакваното. И все пак, колкото и да ми се искаше групата най-накрая да втежни звученето си, още като видях името на албума разбрах, че тая няма да я бъде. Все пак "Traumtänzer" започва доста добре. Със зарибяваща мелодия и бързо темпо. Продължава дори още по-добре в продължение на още 3 песни (като междувременно стига апогея си в "Auf Hoher See"), след които явно хората решават да си направят голям кръг от позитивна енергия (все пак са 6 човека) и да се надрусат. Жестоко при това. И вероятно с LSD. Темпото умира тотално, китарите стават все по-малко. "Schwur" и "Pakt" малко съживяват нещата, но после темпото и енергията тотално си отиват, та чак до края. Все по-"средновековни" и все по-малко "метъл". Е, сингълът "Geas Traum" и "Assessine" звучaт добре в тази част на албума, но въпреки това - страшно немощно. Казвам това с пълното съзнание, че Schandmaul никога не са били група, на която да хванеш и да куфееш. При все това, имате шанс да харесате този албум само ако го слушате от край до край. Пробвайте да си пуснете обаче 2 отделни песен от него в плейлиста си и ще накарате дядо си да ви пребие с гайда, за да се убедите, че ударът на ручилото в главата ви звучи по-добре от гайдата на Биргит (мда, жена-гайдар). С много яд пиша всичко това, защото винаги съм харесвал Schandmaul и немския фолк-рок. Но когато нещо ме повали от скука и немощ, както прави "Traumtänzer", тогава ми е трудно да си спестя критиките. Разбирам, че искат да са мелодични и отпускащи, но всичко си има граници. Е, да се надяваме, че колегите им от In Extremo ще ни зарадват с нещо по-приятно в идните месеци. Дотогава - винаги палци горе за Schandmaul, но палци долу за този албум, въпреки приятните изключения в него.

+ + + + Плюсове.......:
Добро, ударно начало.
Няколко наистина много здрави, енергични и по-запомнящи се песни.
Отпускащи песни.

- - - - Минуси........:
Немощен.
Адски клиширани "средновековни" елементи, неподходящи за група от този ранг.
Зверски досадно звучене от гайдата!
Прекалено много отпускащи песни. Все пак това е рок албум, не дюшек.

Подходящо за фенове на:
Subway To Sally, In Extremo, Schelmish, Letzte Instanz и др.

-=5/10=-

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Schandmaul - 2011 - Traumtänzer"