TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

 • Welcome!

  Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

  For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

За феновете на съвременния метъл!

Posted by Today's Metal Crew On сряда, януари 12, 2011 1 коментара

Пред очите ви е един нов полупрофесионален уебзин за ревюта на метъл албуми. Полупрофесионален, защото някои от авторите са професионалисти в писането, но не са професионални музиканти или журналисти (все още). Ако обаче слушането на метъл в продължение на 20 години може да се счита за "стаж", то значи блогът може да мине и за професионален ;-)

С две думи, тук ще бъдат публикувани искрени и непретенциозни ревюта, без излишни разтягания на локуми, прехвалвания и прочие. Целта - бързо и лесно да разберете става ли даден албум за слушане или не. Естествено, силно вероятно е и да откриете нови за вас групи, подвизаващи се на метъл сцената в наши дни.

Този блог няма за таргет група метъл феновете, които са спрели да слушат нова музика след 1983-та и смятат, че всичко ново "не струва". Истинският метъл фен винаги се развива и винаги открива нови хоризонти. Иначе си остава просто фен на 5 групи, въргалящ се в Борисовата градина с дружките си. Напълно нормално е да има и доста недоволни и несъгласни с написаното. Затова нека не забравяме, че все пак ревютата изказват субективно, а не wannabe-меродавно мнение.

Ако се чудите пък къде може да чуете въпросните албуми - купете си ги или ако нямате възможността - потърсете из интернет, чуйте ги и чак тогава си ги купете. Защото това е правилният начин :-)

Приятно четене и още по-приятно слушане!

Categories:

1 Response for the "За феновете на съвременния метъл!"

 1. Karibdus says:

  Моите най-сърдечни поздравления за този блог!
  Чудесна идея е да се правят такива ревюта на албуми, а и изпълнението също е много добро.
  Слагам си сайта в букмарковете и почвам да го следя редовно.
  Жив и здрав си!